• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gerda Žemaitė – moteris, žinoma dėl savo darbų televizijoje, atvirauja apie naują atradimą – maisto gamybą, kuri neseniai tapo svarbia jos gyvenimo dalimi. Iki šiol virtuvė jai buvo tarsi svetima teritorija, tačiau, kaip sako pati Gerda, tam tikros aplinkybės ir artimųjų įtaka padėjo jai įveikti šią nuostatą.

8

Gerda Žemaitė – moteris, žinoma dėl savo darbų televizijoje, atvirauja apie naują atradimą – maisto gamybą, kuri neseniai tapo svarbia jos gyvenimo dalimi. Iki šiol virtuvė jai buvo tarsi svetima teritorija, tačiau, kaip sako pati Gerda, tam tikros aplinkybės ir artimųjų įtaka padėjo jai įveikti šią nuostatą.

REKLAMA

„Tiesiog, gal gimė noras užsiimti kokiomis nors veiklomis namie. Aš anksčiau labai nemėgdavau virtuvės ir paskutinį kartą kai buvau nuvažiavusi pas sesę, čia prieš mėnesį maždaug, mes taip užsikūrėme visą pusdienį toje virtuvėje su ja. Ir žiūriu, kad man patiko ir aš pradėjau namuose kažkaip daugiau gaminti“, – pasakoja ji.

Gerda pripažįsta, kad meilė virtuvei atėjo palaipsniui. Šis posūkis jos gyvenime tapo malonia netikėta staigmena ne tik jai pačiai, bet ir artimiesiems.

REKLAMA
REKLAMA

„Gal dėl to, kad ruduo, šalta, daugiau laiko praleidi namie. Norisi namie to maisto kvapo, nes tada namai jaukesni tampa“, – atvirauja ji.

REKLAMA

Kuriozai ir pirmieji bandymai

Gerdos kelias į virtuvę nebuvo lengvas. Ji prisipažįsta, kad anksčiau maisto gaminimas jai nelabai sekėsi. Tačiau net įvykę kuriozai jos nesustabdė.

„Visi, kas mane pažįsta, žino, kad maisto gamyboje man nelabai sekasi. Aš kažkada turėjau tokį kuriozą, kad atvažiavo pas mane šeima vakarienės, nes aš pasikviečiau juos pati – sakiau, kad kepsiu žąsį. Jie tiesiog nustėro. Kadangi aš nevalgau paukščio odos, pagalvojau, o kam ją po to nuiminėti? Tai aš iš pradžių nulupau žąsies odą ir tada tik iškepiau ir ji buvo tokia, kad teko išmesti“, – juokiasi Gerda.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių Gerda gamindavo paprastus patiekalus, kaip kotletai, omletas, blynai ar sriuba, tačiau dabar jaučiasi daug drąsesnė.

„Gaminau troškinį su daržovėmis ir mėsa, labai gerai gavosi. Dabar tiesiog imu receptus ir bandau, tai va, troškinį pabandžiau ir man gavosi padaryti tikrai skaniai. Ir Nikolas valgė ir aš pati valgiau. Tai troškinį gaminau, tai kepsnius kepiau, tai sausainius, o dabar pyragą kepsiu“, – pasakoja ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeimos palaikymas ir sesers įtaka

Gerdos sesuo tapo pagrindiniu įkvėpimu ir paskatinimu pradėti gaminti.

„Kai paskutinį kartą buvau pas ją, nusprendėme viską gaminti pačios, o ne pirkti jau paruoštus užkandžius. Viską taip skaniai pagaminome ir man kažkoks tas vaibas buvo labai fainas, kai mes dviese kažką plepam, ji man kažką parodo, kaip ir ką reikia daryti. Kažkaip po to aš „užsikrėčiau“ tuo. Net pati sesuo stebėjosi, kas čia man užėjo. Nuo to pabūvimo pas sesę ir atsirado toks, kažkoks noras“, – sako G. Žemaitė.

REKLAMA

Ji su šypsena prisimena, kaip grįžusi namo pakalbėjo su sese, kuri ją paskatino namie pačiai pasigaminti kokį lengvą patiekalą, tad Gerda paklausė sesers ir orkaitėje išsikepė vištienos šlauneles. Moteris džiaugėsi ne tik puikiai pavykusia, skania vakariene, bet ir naminio maisto kvapu namuose, kuris suteikė jaukumo ir šilumos.

Gerda priduria, kad šeima labai džiaugiasi šia jos permaina: „Mano mama stebėjosi, iš kur aš tokia – juk močiutė, krikšto mama, mano mama ir sesuo puikiai gamina, o aš buvau tokia iškritusi iš konteksto. Tai dabar viskas labai fainai, man sako: „Tu gi skambink, klausk, jei kažko nežinai“, nėra ten viskas taip labai sudėtinga. Sakau – jeigu yra noras, tai įmanoma yra viskas, o jeigu tu tai darai per sukąstus dantis, tai nieko ir nebus, nieko nesigaus. Manau, kad tokia ta ir taisyklė, labai paprasta“, – įsitikinusi ji.

REKLAMA

Nauji tikslai ir planai virtuvėje

Gerdos susidomėjimas maisto gamyba neapsiriboja vien paprastais patiekalais. Ji jau planuoja tobulėti ir išbandyti sudėtingesnius receptus.

„Aš dar tik esu tame kelyje, bet labai tikiuosi, kad ateityje tikrai viskas bus puikiai. Aš net užsisakiau iš Ilonos Juciūtės puodą ir skardą pyragams kepti. Ji net pati nustebusi buvo, klausė ar aš rimtai čia. Žinokit, jeigu jau aš užsisakinėju puodus, tai čia jau daug ką pasako, vadinasi jau tikrai ketinu daug gaminti“, – šypsosi Gerda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris dalijasi, kad gavo iš Saugirdo Vaitulionio naują receptų knygą, kuri ją dar labiau įkvėpė. Ji pastebėjo, kad nuotraukose patiekalai atrodo labai skaniai, o ir pasigaminti juos neturėtų būti labai sudėtinga.

„Galvoju, jeigu jau vyrai gali taip gerai gaminti, nebūdami virtuvės šefais, tai kodėl negaliu aš? Atsirado noras ir bandysiu vis sudėtingesnį ir sudėtingesnį patiekalą“, – motyvacijos nestokoja Gerda.

ieško naujo partnerio
Pats laikas susimąstyti, kas čia užėjo. Vien nuo vaidenimosi portaluose vingiai galvelėje baigia išsitiesinti.
tikras skystimėlis,kaip visiems įdomu.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų