• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Televiziniame projekte „IKI šefų kovos“ dalyvaujantis ir kol kas pirmaujantis žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas kaskart drąsiai neria į jam ir kolegoms mestus kulinarinius iššūkius. Tačiau lietuviškų patiekalų temoje pasirinkęs gaminti tradicinius balandėlius, vyras sulaukė netikėjo klausimo iš laidos vedėjos Nijolės Pareigytės, jo recepte pasigedusios kečupo. 

Televiziniame projekte „IKI šefų kovos“ dalyvaujantis ir kol kas pirmaujantis žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas kaskart drąsiai neria į jam ir kolegoms mestus kulinarinius iššūkius. Tačiau lietuviškų patiekalų temoje pasirinkęs gaminti tradicinius balandėlius, vyras sulaukė netikėjo klausimo iš laidos vedėjos Nijolės Pareigytės, jo recepte pasigedusios kečupo. 

REKLAMA

Šį šeštadienį, TV3 televizijos laidoje „IKI šefų kovos“ ir vėl netrūks besirungiančius šefus iš komforto zonos ištraukiančių iššūkių. Šįsyk jų laukia ne tik artėjančios vasario 16-osios proga parinkta lietuviškų patiekalų tema, bet ir kelionė į tikrą senovinę trobą su kokline krosnimi, lauko tualetu ir rakandais perkrautu kluonu. 

Negana to, šefams įtampą sukels ir faktas, kad patiekalus su kiauliena ragaus šios mėsos privengianti komisija. Tačiau kovose kol kas pirmaujantis virtuvės šefas Liutauras Čeprackas toliau tvirtai tikės savo šansais laimėti, pasirinkęs gaminti balandėlius. 

REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra vienas iš tų patiekalų, kurį visi valgo savo namuose. Mes, kaip lietuviai, ir kiaulė – du neatsiejami dalykai. Pamenu vaikystėje, Jeruzalės mikrorajone, kaimynas už tvoros skersdavo kiaulę. Šiandien niekas, ten gyvendamas, nepagalvotų, kad vidury miesto kažkas gali skersti kiaulę, o aš kiekvieną pavasarį tą procesą matydavau“, – prisiminimais laidoje dalinsis virtuvės šefas. 

REKLAMA

Pašiepė atlikėją

Balandėliai – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, gaminamas iš kopūstų lapų, į kuriuos įsukamas maltos mėsos ir ryžių įdaras. Tačiau, kaip pastebi Liutauras, receptuose yra vienas skirtumas, dėl kurio kiekvienas renkasi savaip. 

„Vienuose kraštuose balandėlius prieš troškinimą apkepą, kituose – ne, bet aš pasirinkau apkepti. O jeigu ragautojos yra iš Kauno, tuomet dar reikės daugiau sviesto ir grietinės, nes puikiai pamenu savo močiutės balandėlius – jie visuomet būdavo gausiai pagardinti tokiu padažu, kad viskas tiesiog plaukdavo“, – savo recepto paslaptį atskleis šefas. 

REKLAMA
REKLAMA

Visgi, atidžiai stebėdama Liutauro gamybą, laidos vedėja Nijolė Pareigytė pasiges dar vieno, neretai nuo balandėlių neatsiejamo pagardo – kečupo. Bet šefas manipuliacijoms nepasiduos, likdamas prie savojo recepto, kuris jam turėtų atnešti pergalę kovoje. 

„Žinai, kas į balandėlius deda kečupą? Tu ir mano žmona“, – į repliką juokaudamas atsikirs Liutauras. 

Kokie kulinariniai iššūkiai lauks kitų projekto dalyvių, kokių nepatogumų šefams sukels senovinės kaimo trobos virtuvė ir ar pavyks kiaulienos privengiančią komisiją nustebinti patiekalais – atsakymai jau šį šeštadienį, 17:30 val. per TV3 televiziją! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„IKI šefų kovos“ – azarto kupinas kulinarinis projektas, kuriame trys garsūs šefai – Julija Steponavičiūtė-Vosylė, Liutauras Čeprackas ir Dainius Špakauskas – stoja į kovą dėl geriausiojo titulo, patiekalus gamindami ne prabangių restoranų vertintojams, o paprastiems žmonėms jų pačių namuose – iš to, ką randa spintelėse ir to, ką su turimu biudžetu galima nusipirkti parduotuvėje. 

„IKI šefų kovos“ – šeštadieniais, 17:30 val., per TV3 televiziją.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų