Daugiau apie tai – TV3 Žiniose.
Palangos restoraną „Žuvinė“ žmonės iš visos Lietuvos išrinko į geriausių Palangos restoranų penketuką.
Visi Palangą lankantys tautiečiai buvo neseniai pakviesti balsuoti ir išrinkti labiausiai žmonėms patikusias kurorto maitinimo įstaigas penkiose kategorijose.
„Per nepilnai du mėnesius buvo subalsuota apie 3000 kartų ir išrinkti penki restoranai, penkios kavinės ir penki barai“, – teigė Palangos turizmo informacijos centro vadovė Rasa Kmitienė.
Kritikuoja kainas
Taip gimė kulinarinio turizmo kokybės ženklas „Palanga rekomenduoja“. Dar vienas žmonių išrinktas restoranas – „Gras“. Jame lankytojams labiausiai patiko, ko gero, didžiausi Palangoje mėsainiai bei įmantriai paruošti aštuonkojai.
„Pas mus kolektyvas yra dirbantis nuo pat pirmos restorano atidarymo dienos. Tai su tokiu kolektyvu yra lengviausia tobulėti ir siekti vis aukštesnių rezultatų“, – kalbėjo Restorano „Gras“ direktorė Eglė Gorelienė.
O štai Basanavičiaus gatvėje palangiškiai bei miesto svečiai maisto ir gėrimų kokybę Palangoje vertina įvairiai. Nors dauguma sutinka, kad pavalgyti galima skaniai, tačiau ar šis maistas vertas tokių kainų, kokios surašytos meniu – abejoja:
„Šiaip labai skanu. Pirmą kartą viešbutyje valgiau pusryčius tokius skanius.“
„Vasaromis tai iš viso nevaikštom čia gyvendami. Nes čia Basanavičiaus gatvėje kainos tai…“
Daugumoje nustatė pažeidimus
Savo pastabų kurorto maitinimo įstaigoms turi ir Maisto bei veterinarijos tarnyba. Šiemet inspektoriai Palangoje patikrino 33 maitinimo įstaigas. 23-jose iš jų nustatė pažeidimus.
Dažniausi dėl higienos ar termometrų trūkumo patalpose, kur laikomi maisto produktai. Mat visi maisto produktai turi būti laikomi jiems skirtoje temperatūroje. Taip pat dažnai maistas laikomas ten pat, kur ir ruošiamas.
„Žalia mėsa, žalia žuvis turi būti tvarkoma atskiroje vietoje, atskiroje zonoje nuo jau paruoštų maisto produktų, nuo daržovių, vaisių“, – pabrėžė Maisto ir veterinarijos skyriaus inspektorė Jūratė Derkintienė.
O štai Palangos meras tame mato ir pliusų. Anot jo, Palangos maitinimo įstaigos per paskutinį dešimtmetį labai pasikeitė į gerąją pusę, o tokios inspektorių išvados ir žmonių vertinimai verčia tobulėti.
„Aš manau, kad tai tikrai objektyvus ir geras stimulas pasitempti visoms įstaigoms ir kiekvienais metais sulaukti to objektyvaus apdovanojimo“, – kalbėjo Šarūnas Vaitkus.
Tokį žmonių rekomenduojamų vietų balsavimą Palanga planuoja ir kitais metais. Tik galvoja įvesti du kokybės ženklus: vieną maitinimo įstaigoms, kitą – viešbučiams.
Daugiau apie tai – aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Wooow
O jus tamsta laikote save žinoviu žinovė, gal patarsite kuris restoranas gamina kokybišką maistą, ne naminį ,kur galėtu žmogus pasijust kad pinigus moka uz tikrai vertos kokybės patiekalus