31-erių kaunietė anksčiau dirbo vadybos srityje, tačiau pagimdžiusi dukrelę nusprendė save realizuoti gamindama tortus.
Dviejų vaikų mama nuolat lanko įvairius kursus, susijusius su konditerija, o savaitgaliais padeda vestuvių planuotojai, savo draugei, dekoruoti vestuves.
Moteris sutiko naujienų portalui tv3.lt papasakoti, kaip nusprendė imtis šios veiklos ir kas paskatino ją tapti tortų guru Lietuvoje.
Jūsų socialinio tinklo „Facebook“ paskyra mirga pačiais gražiausiais jūsų gamintais tortais. Kaip nusprendėte imtis šios veiklos?
Viskas prasidėjo gimus pirmajai dukrelei. Aš labai norėjau saldumynų. Supratau, kad pirkdama parduotuvėje ne tik išleidžiu labai daug pinigų, bet ir ne visada įsigyju kokybišką desertą. Būtent tada pabandžiau ką nors iškepti pati.
Pirmą tortą gaminau uošviui. Vėliau – savo vestuvių metinėms, anytai. Būdavo ir nesėkmingų bandymų, tačiau po jų noras ką nors išbandyti tapdavo tik stipresnis. Tai virto mano hobiu, praskaidrinančiu motinystės dienas.
Ar jums patinka gaminti tik konditerinius gaminius?
Visada žavėjausi konditerine veikla. Kol neturėjau vaikų, kiekvieną savaitgalį ant stalo garuodavo pyragai. Paprasti, bet skanūs. Ir niekada nebūčiau pagalvojusi, kad vėliau gebėsiu iškepti tortą ir jį gražiai papuošti.
Mane nuo vaikystės žavėjo viskas, kas susiję ne tik su saldumynais, bet ir maistu. Receptų knygos man būdavo pati geriausia dovana.
Koks desertas yra jūsų mėgstamiausias?
Man skanu viskas, kas saldu. Labiausiai mėgstu migdolinius orinukus (macaroonsus), kuriuos išmokau kepti, todėl jais lepinuosi kiekvieną dieną prie kavos puodelio. Sekasi gaminti visus desertus.
Aišku, pasitaiko nesėkmių... Kartais perplaku grietinėlę, iškepu kalną orinukų, bet kitą partiją tenka išmesti.
Ar dažnai sulaukiate užsakymų?
Gaminu tik savo šeimos nariams ir draugams, giminaičiams – reikia praktikuotis. Yra labai daug nepažįstamų žmonių, norinčių, kad iškepčiau kokį nors gardėsį. Paklausa paskatino atsidaryti kepyklėlę, kuri pradės veikti nuo rugpjūčio.
Žinoma, dar kurį laiką veiklą tik koordinuosiu ir prižiūrėsiu, nes auginu antrą vaiką, kuriam dar nėra metukų.
Kiek kainuoja jūsų desertai? Kokioms šventėms jie įprastai užsakomi?
Dažniausiai draugių vaikų gimtadieniams. Juk norisi ir ponių, ir dinozaurų, ir liūtų. Tad pildau draugių atžalų norus – smagu matyti džiaugsmo kupinas akis. Kartais ir vestuvinius stalus papuošiu savo gardėsiais. Didžiausias atlygis – tyla, kai žmonės valgo mano desertus.
Kainos priklauso nuo papuošimo sudėtingumo, skonio, todėl įvardyti tikslios sumos negalėčiau.
Minėjote, kad su drauge ruošiatės įteisinti veiklą. Ar ji taps pagrindiniu pajamų šaltiniu?
Taip. Norėdama pagilinti žinias, įstojau į profesinę mokyklą, kur sutikau mamą, tai pat dievinančią konditerijos pasaulį.
Nusprendėme sujungti savo jėgas ir atidaryti „A&E“ kepinių studiją.
Jau tvarkomi dokumentai, todėl tikimės, kad rugpjūtį savo saldumynų galėsime pasiūlyti visos Lietuvos žmonėms.
Tai taps pagrindiniu mūsų pajamų šaltiniu. Įsteigti verslą nusprendėme, nes norime save plačiai realizuoti. Be to, susirgus vaikams nereikės drebėti prieš darbdavį prašant išeiginių.