Avižiniams sausainiams su kaparėliais reikės:
- 150 g avižinių dribsnių
- 75 g miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 60 g kambario temperatūros sviesto
- 50 g kaparėlių
- 50 g moliūgų sėklų
- 1 citrinos
- Kelių šakelių petražolių
- Pieno
- Druskos
- Pipirų
Gaminimo eiga:
Avižinius dribsnius sumaišykite su moliūgų sėklomis, miltais ir kepimo milteliais. Kaparėlius ir petražoles susmulkinkite. Įmaišykite į masę. Tuomet išspauskite citrinos sultis ir įmaišykite jas. Viską paskaninkite druska ir pipirais.
Į masę įtrinkite sviestą, kol ji taps vientisa. Jei masė per skysta, pridėkite šiek tiek miltų, o jei per sausa – kelis lašus vandens.
Masę iškočiokite ir susipjaustykite norimomis formomis.
Sausainių viršų patepkite pienu ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15 minučių, kol sausainiai apskrunda.
Visus profesionalaus virtuvės šefo patarimus išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“ žiūrėkite šokiadieniais per TV3 12 val., 16:30 val. ir 22:30 val., per TV8 – 18 val.
Straipsnis parengtas pagal TV3 ir TV8 laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“.