Įprasta manyti, kad maistas mums tik suteikia kalorijas ir reikia įdėti daug pastangų, kad jas sudegintume, tačiau kai kurie maisto produktai pasižymi dideliu termogeniniu poveikiu, o tai reiškia, kad jie iš tikrųjų gali padėti jas sudeginti.
Mitybos specialistas Pablo Ojeda pataria įtraukti šiuos užkandžius į savo mitybos racioną, kad padėtumėte sau greičiau deginti kalorijas, rašoma mirror.co.uk.
Kai užkandžiaujame, energija sunaudojama virškinimui, medžiagų įsisavinimui ir medžiagų apykaitos procesams, tačiau įtraukiant termogeninius maisto produktus galima paskatinti kalorijų deginimą.
Produktai, padedantys tirpdyti riebalus
Kalbėdamas su „Cuidate Plus“, Pablo patikslino, kad „visi maisto produktai turi termogeninį poveikį“, kuris virškinimui, medžiagų įsisavinimui ir medžiagų apykaitai suteikia 10 proc. visos mūsų energijos.
Visgi, ne visi maisto produktai yra vienodi; kai kurie yra pranašesni ir pasižymi galingu termogeniniu poveikiu, kuris gali paskatinti papildomų kalorijų deginimą, kai valgome.
Manuel López Cabanillas, gerbiamas Ispanijos mitybos ir dietologijos akademijos garbės narys, paaiškino, kad įprastai „kiekvienoms 100 suvartotų kilokalorijų mūsų organizmas sunaudoja apie 20-30 kilokalorijų baltymų termogenezei, 5-10 kilokalorijų angliavandenių ir 1-5 kilokalorijas riebalų“.
Be riebalų, baltymų ar angliavandenių, yra maisto produktų, kurie patys savaime ir derinami ar vartojami tam tikru būdu gali padėti sudeginti daugiau kalorijų valgymo metu, nes, kaip sako Pablo, „juos sunkiau virškinti, todėl šiam procesui atlikti reikia daugiau energijos“.
Ekspertas primena, kad „šie maisto produktai padeda pagerinti medžiagų apykaitą, jei jie yra subalansuotos mitybos dalis, kuri derinama su pakankamu fiziniu aktyvumu“.
Beprasmiška įtraukti šiuos maisto produktus į savo racioną, jei po to valgome daug perdirbtų maisto produktų, neišeiname į lauką pasišildyti saulės šviesoje ar minimaliai mankštinamės.
6 geriausiai kalorijas deginantys maisto produktai ir gėrimai
Cinamonas: Šis maisto produktas taip pat stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje. Patariama rytais jo dėti į kavą.
Juodieji pipirai: Šiame maisto produkte yra piperino, kuris gerina medžiagų apykaitą. Jo galite dėti į patiekalus gamindami maistą.
Imbieras: Šis maisto produktas gerina virškinimą ir didina kalorijų sąnaudas. Jo galite dėti, į kokteilius ar užpilus.
Kofeinas: Jis pagerina medžiagų apykaitą ir degina riebalus. Patariama jį vartoti rytais.
Žalioji arbata: Turtinga antioksidantų ir katechinų, ji didina riebalų oksidaciją. Galite išgerti du ar tris puodelius per dieną.
Aitriosios paprikos: Šiuose maisto produktuose yra kapsaicino, kuris didina termogenezę ir riebalų oksidaciją.
Primename, kad tai yra tik patariminio pobūdžio informacija. Dėl savo mitybos pasitarkite su gydytoju arba vaistininku.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!