Žinoma moteris pasidalins savo idėjomis ir pristatys patiekalus įmantriais pavadinimais. Tai – Pekino antis ir Aliaska. Tiesa, ji siūlo neišsigąsti – Kotryna atskleis, kaip visa tai paruošti be jokio vargo!
„Vietoje anties naudosiu tik jos krūtinėlę – papasakosiu gudrybes, kaip ją iškepti, kad būtų sultinga ir apskrudusi. O desertas Aliaska – tai kepti ledai su puriu morengu. Dieviškas skonis! Bet apie viską jau šį šeštadienį“, – intriguoja ji.
Pagrindinio patiekalo receptą išvysite laidoje, o kaip paruošti desertą K. Starkienė atskleidžia nedelsdama.
Kepta Aliaska
Reikės:
- Panetone pyrago;
- 800 ml vanilinių ledų;
- 3 kiaušinių baltymų;
- 200 g cukraus;
- 400 g šaldytų vyšnių;
- poros šaukštų cukraus;
- šaukšto krakmolo.
Gaminimo eiga
Vyšnias suberkite į puodą kartu su cukrumi ir krakmolu. Virkite ant nedidelės ugnies, kol uogienė taps tiršta. Palikite atvėsti. Vanilinius ledus palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų. Viduryje padarykite duobutę ir sudėkite atvėsusią uogienę. Sulyginkite paviršių ir padėkite į šaldymo kamerą, kad pilnai sustingtų.
Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų. Iš Panetone pyrago išpjaukite apskritimą, kuris taps deserto pagrindu. Į kepimo skardą įdėkite pyrago pagrindą, o ant viršaus – ledus (ledai ir pyragas turėtų būti vienodo skersmens). Baltymus sudėkite į konditerinį maišelį ir padenkite jais ledus. Sulyginkite paviršių, kad nebūtų ertmių. Orkaitę įkaitinkite iki 250 laipsnių ir pašaukite desertą šešioms minutėms. Iš orkaitės išimtą desertą patiekite iš karto. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. tik per TV3
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!