Orkaitėje keptiems ir įdarytiems batatams reikės:
- 2 didesnių batatų
- Alyvuogių aliejaus
Maltos mėsos įdarui reikės:
- 200 g maltos jautienos
- 400 ml pomidorų tyrės
- Kelių česnako skiltelių
- Nedidelio šalinio arba balto svogūno
- Maltos paprikos prieskonių
- Žolelių (gali būti raudonėliai, čiobreliai, bazilikai)
- Saujelės tarkuoto fermentinio sūrio
- Druskos
Tuno įdarui reikės:
- Nedidelio indelio tuno savo sultyse
- 0,5 skardinės sviestinių pupelių
- Nedidelio šaloto arba raudonojo svogūno
- Saujos šviežių petražolių
- 1-2 š. kaparėlių
- 1 citrinos žievelės
- ½ citrinos sulčių
- Alyvuogių aliejaus
- Baltojo vyno acto
- Druskos
Žolelių padažui reikės:
- Saujos petražolių
- Saujos kalendrų
- 1 čili pipiro
- 1 česnako skiltelės
- Baltojo vyno acto
- Alyvuogių aliejaus
- Jūros druskos
Gamybos eiga:
- Batatus perpjauti perpus, subadyti iš luobelės pusės peiliu, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min arba kol batatai taps visiškai minkšti.
- Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinti smulkintus česnakus, svogūną, jautienos faršą ir prieskonius (jų dėti pagal skonį). Kai faršas apskrunda, supilti pomidorus. Kaitinti, kol nugaruoja skystis ir lieka pakankamai tirštas mėsos įdaras. Įdarą dėti į iškeptas batatų puseles, viršų pabarstyti tarkuotu sūriu ir dar 5 min grąžinti į orkaitę.
- Tuno įdarui susmulkinti svogūną ir petražoles, sumaišyti visus ingredientus. Įpilti šiek tiek aliejaus ir šiek tiek acto bei druskos pagal skonį. Kuo smulkiau susmulkinti žoleles, čili pipirą bei česnaką padažui. Užpilti dosniu kiekiu alyvuogių aliejaus, įpilti šiek tiek acto ir įmaišyti druskos pagal skonį. Į batatų puseles dėti tuno įdarą ir patiekti su padažu. Papildomai kepti jų nebereikia.
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!