• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Ieškote idėjų gardžiai ir nesudėtingai vakarienei? Išbandykite orkaitėje keptus ir įdarytus batatus – patiekalą, kurį siūlo laidos „IKI šefų kovos“ virtuvės virtuozė ir tinklaraščio „Kitchen Julie“ autorė Julija Steponavičiūtė-Vosylė.

Ieškote idėjų gardžiai ir nesudėtingai vakarienei? Išbandykite orkaitėje keptus ir įdarytus batatus – patiekalą, kurį siūlo laidos „IKI šefų kovos“ virtuvės virtuozė ir tinklaraščio „Kitchen Julie“ autorė Julija Steponavičiūtė-Vosylė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Orkaitėje keptiems ir įdarytiems batatams reikės: 

  • 2 didesnių batatų
  • Alyvuogių aliejaus

Maltos mėsos įdarui reikės:

  • 200 g maltos jautienos
  • 400 ml pomidorų tyrės
  • Kelių česnako skiltelių
  • Nedidelio šalinio arba balto svogūno
  • Maltos paprikos prieskonių
  • Žolelių (gali būti raudonėliai, čiobreliai, bazilikai)
  • Saujelės tarkuoto fermentinio sūrio 
  • Druskos

Tuno įdarui reikės:

REKLAMA
  • Nedidelio indelio tuno savo sultyse
  • 0,5 skardinės sviestinių pupelių
  • Nedidelio šaloto arba raudonojo svogūno
  • Saujos šviežių petražolių
  • 1-2 š. kaparėlių
  • 1 citrinos žievelės
  • ½ citrinos sulčių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Baltojo vyno acto
  • Druskos

Žolelių padažui reikės:

REKLAMA
REKLAMA
  • Saujos petražolių
  • Saujos kalendrų
  • 1 čili pipiro
  • 1 česnako skiltelės
  • Baltojo vyno acto
  • Alyvuogių aliejaus
  • Jūros druskos

Gamybos eiga:

  1. Batatus perpjauti perpus, subadyti iš luobelės pusės peiliu, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti  200 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min arba kol batatai taps visiškai minkšti. 
  2. Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinti smulkintus česnakus, svogūną, jautienos faršą ir prieskonius (jų dėti pagal skonį). Kai faršas apskrunda, supilti pomidorus. Kaitinti, kol nugaruoja skystis ir lieka pakankamai tirštas mėsos įdaras. Įdarą dėti į iškeptas batatų puseles, viršų pabarstyti  tarkuotu sūriu ir dar 5 min grąžinti į orkaitę.
  3. Tuno įdarui susmulkinti svogūną ir petražoles, sumaišyti visus ingredientus. Įpilti šiek tiek aliejaus ir šiek tiek acto bei druskos pagal skonį. Kuo smulkiau susmulkinti žoleles, čili pipirą bei česnaką padažui. Užpilti dosniu kiekiu alyvuogių aliejaus, įpilti šiek tiek acto ir įmaišyti druskos pagal skonį. Į batatų puseles dėti tuno įdarą ir patiekti su padažu. Papildomai kepti jų nebereikia.

Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia

Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!

Gairės:
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Gairės:
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų