žuvies gaminimas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „žuvies gaminimas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „žuvies gaminimas“.
Neatrastas šamas: ne tik skani, bet ir sveikatai naudinga žuvis
Paprastasis šamas – didžiausia Europos gėlavandenė žuvis, dažnai sutinkama ir Lietuvoje. Nors dėl grėsmingos žuvies išvaizdos – didelės ir plačios burnos bei ilgų ūsų – kuriamos įvairios legendos apie šios žuvies plėšrumą, iš tiesų ši žuvis turi gausybę naudingų medžiagų mūsų sveikatai ir savo išskirtiniu skoniu gali praturtinti kiekvienos šeimos vakarienės stalą.
Šamas – ne tik skani, bet ir sveika žuvis
Šamo mėsa ne tik puikiai tinka skaniai, bet ir sveikai vakarienei.
Žuvies gaminimo paslaptys: venkite šių klaidų
Žuvies nauda sveikatai įrodyta daugybe tyrimų. Žuvyje esantys vitaminai ir įvairūs elementai stiprina mūsų organų veiklą, saugo imunitetą nuo įvairių ligų, gerina smegenų funkciją. Deja, ne visi žuvies paruošimo būdai sugeba išsaugoti šias žuvies savybes, o kai kurie net gali pakenkti sveikatai.
Žuvies gaminimo būdai, kuriuose naudojama daug riebalų, angliavandenių, druskos, žuvis yra skrudinama ar perkepama, gali net tik sumažinti žuvies maistinę vertė, bet ir tiesiog tapti neskani.