vynuogių sultys
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „vynuogių sultys“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „vynuogių sultys“.
Receptas. Su grybais ir razinomis troškinti agurkai
INGREDIENTAI: 500 gramų agurkų 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 0.5 stiklinės vynuogių sulčių šiek tiek druskos 50 gramų sviesto 70 gramų razinų 250 gramų grybų (konservuoti) PARUOŠIMO BŪDAS: Agurkus nulupame, supjaustome piršto storumo juostelėmis, troškiname svieste su grybais ir razinomis be kauliukų. Truputį pasūdome. Troškinant gautą nuovirą sumaišome su kiaušinių tryniais, išplaktais su vynuogių sultimis.
Receptas. Vynuogių naminiai ledai
INGREDIENTAI: 5 vienetai vyniuogių 1 stiklinė vynuogių sulčių PARUOŠIMO BŪDAS: Supilkite sultis į stiklinę ir įmeskite uogas. Tuomet stiklinę įdėkite į kamerą ir palaikykite kol sustings į ledą. (Galima rinktis ir kitų sulčių.) Skanaus. Autorius: Karolina.
Receptas. Graikiškas omletas
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono šiek tiek cukraus 12 vienetų figų 1 sauja migdolų šiek tiek muskato 2 vienetai kiaušinių 8 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 stiklinės pieno 2 valgomieji šaukštai vynuogių sulčių šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Iš miltų, kiaušinių, muskato riešuto, pieno ir druskos užmaišoma omletui tešla. Ji 30 min.
Receptas. Karštos gelteklės riešutų padaže
INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai cukraus 3 valgomieji šaukštai graikinių riešutų (smulkinti) šiek tiek melisų 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 100 gramų vynuogių sulčių šiek tiek aliejaus 1 valgomasis šaukštas sviesto 3 vienetai gelteklių (šaknys) PARUOŠIMO BŪDAS: Geltekles nulupkite ir išvirkite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pakepkite miltus, sudėkite susmulkintus riešutus.
Receptas. Pyragas su razinomis, riešutais ir vynuogių sultimis
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus pudros 6 valgomieji šaukštai cukraus 50 gramų graikinių riešutų (kapoti) 3 vienetai kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų 80 mililitrų vynuogių sulčių (arba kitokios) 100 gramų sviesto 70 gramų razinų 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą išsukame su cukrumi, įmušame kiaušinius, įsijojame su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišome vientisą tešlą.
Receptas. Apelsinų frape
INGREDIENTAI: šiek tiek apelsinų (papuošimui) 8 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių 4 valgomieji šaukštai vynuogių sulčių 1 stiklinė vandens (gazuotas) 250 gramų ledų (vaniliniai) PARUOŠIMO BŪDAS: Į plaktuvą sudėti ledus, supilti sultis, gazuotą vandenį ir gerai išplakti. Puošti apelsinų skiltelėmis.
Patarimai auginantiems vynuoges: kokių klaidų reikėtų vengti
Šiltėjant klimatui Lietuvoje pradedama auginti vis daugiau ir vis įvairesnių vynuogių veislių, o šių uogų perdirbėjams mūsų šalyje galimybių ateityje vis daugės. TV3 laida „Svajonių ūkis“ atvyko patarimų į Kauno kolegiją, kur mokslų daktarė Aušra Šimonėlienė aptarė pagrindinius vyninių ir desertinių vynuogių skirtumus.
„Jeigu kalbėti apie desertines vynuoges, mes įpratę jas valgyti, jos yra skanios, saldžios.
Rinkoje uždrausta realizuoti raudonųjų vynuogių sultis ir džiovintus stevijos lapus
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad į mūsų šalies rinką uždrausta tiekti raudonųjų vynuogių sulčių partiją iš Turkijos, taip pat uždrausta prekiauti rinkoje nepatvirtintu nauju maisto produktu – džiovintais Stevijos lapais. Sprendimas uždrausti rinkoje platinti raudonųjų vynuogių sultis „Dimes Premium“ (gamintojas Dimes Gida Sanayi ve Ticaret A.S.. Turkija, partijos Nr.
Kuo pavojingos šviežiai spaustos sultys
Dauguma mano, kad šviežiai spaustų sulčių galima gerti kiek nori ir jos tik naudingos. Tačiau yra nevisai taip. Tos pačios sultys vieniems padeda, o kitiems gali net pakenkti.
Gydomųjų sulčių savybių nereikėtų pervertinti, nes tai maisto produktas.
Jos gydo ne taip stipriai kaip vaistai. Griebusis sulčių terapijos, neįmanoma susidoroti su liga – taip tik sustiprinsite organizmą.
Būkite atidūs
Sergant kai kuriomis ligomis, šviežiai spaustų sulčių gerti negalima.