vištienos receptas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „vištienos receptas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „vištienos receptas“.
Labai skanus vištienos receptas abejingų nepaliks: vienas ingredientas nustebins
Į TV3 eterį grįžta laida „LIDL grilio talentai“. Pirmojoje laidoje buvo gaminami paukštienos patiekalai. Tačiau neapsigaukite – tinkamai iškepti vištieną, anot laidos vedėjo Vytaro Radzevičiaus, taip pat yra tikras iššūkis. Laidoje kartu su aktore Ineta Stasiulyte varžėsi profesionalas Marius Gudelaitis, kuris patiekalus ant grilio kepa daugiau nei 20 metų. Marius laidoje parodė, kaip pasigaminti glazūruotus vištos sparnelius.
Greita ir skanu: taip pagaminti vištienos piršteliai abejingų nepaliks
Kartais gaminimui neturime laiko ir jėgų. Tad, jei norisi lengvai, bet skaniai pavalgyti, TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė pasiūlė sprendimą: parodė, kaip visiškai paprastai pasigaminti lipnius vištienos pirštelius. Šiai vištienai pagaminti nesugaišite daug laiko, o patiekalą paruošti gali ir gaminimo patirties neturintis žmogus.
Tokios sultingos vištienos krūtinėlės turbūt neragavote: receptas paprastas ir labai gardus
TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gediminas Endriukaitis parodė, kaip pasigaminti sultingą ir tolygiai iškepusią vištienos krūtinėlę. Vos keletas „triukų“ bei minimalių pastangų ir jau mėgausitės ne tik labai skania vištienos krūtinėle, bet ir prie jos bei kitos mėsos patiekalų fantastiškai derančiu, aromatingu ir kupinu skonio perliniu kuskusu. Šis patiekalas puikiai tiks ne tik pietums ar vakarienei, bet net ir į pietų dėžutę.
Vištienai reikės:
3 vnt.
Liko vištienos? Pasigaminkite itin aromatingą pyragą iš likučių
Kotryna Starkienė kviečia pasigaminti vištienos ir grybų pyragą. Jis puikiai tinka, kai turite vištienos likučių, nes įdarui ji naudojama kepta. Receptu moteris pasidalijo TV3 laidoje „Kotrynos burtai“.
Vištienos ir grybų pyragui reikės:
Tešlai:
170 gr. miltų
160 gr. šalto sviesto
80 gr. šaltos grietinės
Pusės šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnio druskos
Įdarui:
500 gr. vištienos blauzdelių mėsos be odos
450 ml. riebios grietinėlės
250 gr. pievagrybių
50 gr.
Sultingų vištienos sparnelių receptas: šis padažas neįtikėtinai pagardins patiekalą
Jeigu tingisi ilgai ir nuobodžiai stovėti prie puodų virtuvėje, o visų namiškių pilvai urzgia – siūlome išeitį. Virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis TV3 laidoje „Skaniai ir paprastai“ dalinasi lengvu ir greitu aštrių vištienos sparnelių receptu su padažu, kurie nepaliks artimųjų skrandžių tuščių.
Vištienos sparneliams reikės:
1 kg vištienos sparnelių;
1 stiklinės agurkų marinato;
1 stiklinės raugintų pasukų;
1,5 šaukšto mėsos prieskonių;
2 šaukštelių druskos.
„Lidl Superšeštadienio“ receptas: saldžiarūgštė vištiena, kuri patiks ir mažiems, ir dideliems
Kiekvieną savaitgalį visose prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvėse vykstantis „Superšeštadienis“ kviečia pirkėjus atrasti naujus pasaulio skonius įsigyjant ypatingomis kainomis pažymėtus atrinktus produktus. Su specialiais pasiūlymais vištienai, trešnėms ir cukrui šį šeštadienį „Lidl“ ekspertai kviečia pasigaminti vasarišką saldžiarūgštės vištienos patiekalą. Jam prireiks tik žiupsnelio šviežių ir kokybiškų produktų bei šlakelio Azijos skonių įkvėptos fantazijos.
Aktorius Dainius Kazlauskas apie įgūdžius virtuvėje: „Visiškai neturiu klausos gaminti“
Atėjęs į TV3 laidą „Lidl grilio talentai“ aktorius Dainius Kazlauskas prisipažino – tai bus pirmas kartas, kada naudosis griliu. Ir aktoriui iš karto teko suremti jėgas su 15 metų čirškinimo patirtį turinčiu Ruslanu Kotelnikovu.
Aktorius neslėpė, kad stiprus ryšys su gaminimu jo nesieja.
„Ryšio su virtuve... procentaliai neturiu 98 proc. Visus 98 procentus užima mano žmona Indrutė ir pats jauniausias sūnus Bernardas“, – tikino D. Kazlauskas.
Receptas. Vištienos file kepsnys
INGREDIENTAI: 400 gramų vištos filė 1 vienetas kiaušinių 10 gramų džiūvesėlių 1 skiltelė česnakų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai 10 mililitrų aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos filė supjaustyti norimo dydžio riekutėmis, jas nestipriai išmušti, apibarstyti prieskoniais, įdėti smulkinto česnako ir leisti pasimarinuoti.
Receptas. Bajoriška Radvilų virėjo vištiena su krienais
INGREDIENTAI: šiek tiek vištiena (geriausia rinktis visą vištą arba mėsingiausias jos dalis) 100 gramų sviesto 50 gramų krienų 100 gramų migdolų 1 skiltelė česnakų 2 vienetai morkų šiek tiek pastarnokų šiek tiek druskos šiek tiek juodųjų pipirų Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustykite, pasūdykite, užbarstykite juodųjų pipirų ir pakepinkite.
Receptas. Višta ant grotelių
INGREDIENTAI: 1 vienetas vištiena 4 valgomieji šaukštai majonezo šiek tiek prieskonių šiek tiek druskos šiek tiek pipirai 3 skiltelės česnakų 1 stiklinė svogūnų laiškų 1 vienetas svogūnų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištą specialiomis žirklėmis išilgai pilvo perkirpti ir padaryti "išklotinę". Vištieną aptepti majonezo su prieskoniais, druska mišiniu.
REKLAMA
REKLAMA