v. kurpienės
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „v. kurpienės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „v. kurpienės“.
5 svarbiausios medžiagos organizmui šaltuoju metų laiku – iš kokio maisto jų gauti?
Siekiant apsisaugoti nuo įvairių ligų ir jaustis gerai, svarbu savo organizmą aprūpinti būtinais vitaminais ir mikroelementais. Tai ypač aktualu peršalimų sezono metu, o ypač šiemet, kai siaučia COVID-19 pandemija. Stiprus imunitetas tokiomis aplinkybėmis tampa paskutine ir pačia svarbiausia gynybine linija kovoje su ligas sukeliančiais virusais ir bakterijomis.
Vaida Kurpienė: turėtume valgyti daugiau šviežių jūros produktų
Lietuvos sveikos mitybos rekomendacijose nurodoma, kad jūrinės žuvies reikėtų valgyti du kartus per savaitę ir ji turėtų tapti viena iš alternatyvų per dažnai vartojamai raudonai mėsai. Dietistė Vaida Kurpienė primena, kad į racioną reikėtų nepamiršti įtraukti ir kitų jūros produktų, rinktis šviežius, o ne konservuotus gaminius, taip pat dalijasi dviem lengvai paruošiamų patiekalų receptais.
Vaida Kurpienė: vasarą nepamirškite pakankamai gerti vandens – kokį rinktis?
Harvardo medicinos mokyklos duomenimis, žmonės išgeria per mažai skysčių ir nepasiekia rekomenduotinos paros normos. Nors teoriškai žinome, kad, priklausomai nuo svorio, turime išgerti 2–3 l vandens, retam tai pavyksta. Skysčių balansas susijęs su kraujospūdžio normalizavimu, sąnarių apsauga, kūno temperatūros reguliavimu ir daugybe kitų funkcijų, todėl vanduo turėtų tapti kasdieniu mūsų palydovu, ypač – karštomis vasaros dienomis.
5 būdai, kaip virtuvėje sugadiname gerą žuvį
Nežinant kelių esminių taisyklių, virtuvėje nesunku sugadinti bet kokį patiekalą, ką jau kalbėti apie tokį paruošimui jautrų produktą kaip žuvis. Kartais iš pirmo žvilgsnio nekalčiausi mūsų kulinariniai įpročiai gali niekais paversti medikų rekomendaciją kelis kartus per savaitę suvalgyti baltosios žuvies ir bent kartą – riebios. Apie tai, kaip žuvį ruošti ne tik skaniai, bet ir sveikai, skaitytojams pasakoja sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė.
Mitybos specialistė Vaida Kurpienė: lietuviška virtuvė gali būti sveika
Manote, kad lietuviška virtuvė riebi ir kaloringa? Mitybos specialistė Vaida Kurpienė užsibrėžė įrodyti, kad lietuviška virtuvė gali būti sveika. „Mūsų kulinarinis paveldas - tai ne tik cepelinai ir bulviniai blynai, lietuviškoje virtuvėje yra labai daug vertingų produktų ir patiekalų, kurie reikalingi mūsų organizmui“, – Europos sveikos mitybos dienos išvakarėse kalbėjo V. Kurpienė.