šaltibarščių receptas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „šaltibarščių receptas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „šaltibarščių receptas“.
„Nėra blogo oro“ tinklaraštininkė pasidalijo išskirtiniu šaltibarščių receptu: išbandę nepasigailėsite
Nėra nieko geriau nei karštą vasaros dieną atsigaivinti vėsiais ir gardžiais šaltibarščiais. Ši rožinė sriuba Lietuvoje tokia populiari, kad pasirodo vis daugiau jos variacijų. Šį kartą savo mėgstamiausiu šaltibarščių receptu dalijasi tinklaraščio „Nėra blogo oro“ įkūrėja ir autorė Lina Vasiliauskienė.
Atskleista tobulų šaltibarščių paslaptis: virtuvės šefas daugiausiai dėmesio siūlo skirti vienam ingredientui
Paskutinėmis šiltomis dienomis norisi mėgautis ne tik saulės spinduliais, bet ir gaiviais valgiais – o kas gali būti geriau nei šaltibarščiai? Šiuolaikiškos lietuviškos virtuvės restorano „Ertlio namas“ šefas Tomas Rimydis sako, kad pasigaminti itin skanius šaltibarščius yra paprasta, tereikia laikytis vienos taisyklės.
Labiausiai vertina vietinę produkciją
Pasak maisto žinovo, šiam patiekalui gaminti svarbiausia rinktis lietuvišką produkciją. Jis pats tai daro tiek restorane, tiek namuose.
Išbandė kitokį šaltibarščių receptą: skonis vertas 10 balų
„Veganiški šaltibarščiai. Nesu aš veganė, žaliavalgė ar dar kitokių pakraipų, tiesiog smalsu paragauti ir kitokio maisto, nė mums įprasta. Ar patiko? Žinoma. Ar kartosiu? Taip. Kaip žinia veganai nevalgo gyvulinės kilmės produktų, tad šiuose šaltibarščiuose kiaušinių nėra, o kefyras pakeistas augaliniu pienu“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2 asmenims, 20 min.
Atskleidė superinį šaltibarščių receptą: skonis vertas 10 balų
Atšilus ir saulei pasirodant vis dažniau – pats metas skelbti šaltibarščių sezono pradžią. Tiesa, vos vienas dubenėlis šios rožinės sriubos kavinėje gali kainuoti 2–4 eurus ir daugiau. Tuo tarpu namuose jų visą puodą kartu su bulvėmis galima pasigaminti vos už 9 eurus.
Tai, jog gerėjant orams, lietuviai imasi ruošti šaltibarščius, patvirtino ir Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Receptas. Tiršti šaltibarščiai
INGREDIENTAI: 200 mililitrų kefyro 100 mililitrų pieno 2 vienetai kiaušinių 1 vienetas agurkų 6 valgomieji šaukštai burokėlių marinuotų obuolių sultyse 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 saujelė salotų lapelių 1 saujelė krapų 1 saujelė svogūnų laiškų 2 žiupsneliai druskos 2 žiupsneliai juodųjų pipirų Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išverdu ir susmulkinu.
Receptas. Šaltibarščiai
Tradiciniai šaltibarščiai. Receptas iš mano blogo: www.lithuanianintheusa.com
INGREDIENTAI: 1 litras kefyro 150 mililitrų pieno 8 vienetai bulvių (virtų su lupenomis) 2 vienetai marinuotų burokėlių (vidutinio dydžio) 2 vienetai agurkų (vidutinio dydžio) 2 vienetai kiaušinių (kietai virtų) 1 sauja svogūnų laiškų (smulkintų) 1 sauja krapų (smulkintų) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 10 min.
Receptas. Raudoni šaltibarščiai
INGREDIENTAI: 1 litras pieno 1 litras kefyro 200 gramų burokėlių 1 pundelis krapų 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 vienetas agurkų 1 pundelis svogūnų laiškų 3 vienetai kiaušinių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Į didelį puodą sudėkite susmulkintus krapus, svogūno laiškus, kubeliais supjaustytą agurką, marinuotus burokėlius, dėkite grietinės, berkite druskos ir išmaišykite.
Audronė atrado gaiviausią šaltibarščių receptą: sugaišite vos kelias minutes
„Šaltibarščiai su ledukais – 100% atgaiva. Parėjusi iš miesto, puoliau gaminti šaltibarščius, tai greičiausias ir lengviausiai pagaminamas patiekalas alkiui ir troškuliui numalšinti. Žinoma, šaltibarščiai skaniausi yra šalti, bet nelabai turėjau laiko laukti kada jie šaldytuve gerai atvės, todėl ekspromtu sumąsčiau juos atvėsinti ledukais! Beje, valgydama dar įsimečiau ir krapų, šaldytų ledukų formelėse.
Veganiški šaltibarščiai – tikras išsigelbėjimas netoleruojantiems laktozės
Atėjus pavasariui į lietuvių lėkštes jau tradiciškai sugrįžta bene didžiausias nacionalinės virtuvės pasididžiavimas – šaltibarščiai. Visgi jais mėgautis negali netoleruojantieji pieno ir laktozės turinčių produktų, kurie sukelia rimtus sveikatos išbandymus. Jiems siūloma išbandyti veganiškų šaltibarščių gamybos idėjas, leisiančias visiems be išimties gardžiuotis šiuo kulinariniu paveldu.
Kitokie šaltibarščiai pagal Vylių: skonis nustebins
Kylant termometrų stulpeliams, TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius kvies atsigaivinti su ypatingomis šaltomis sriubomis: duonos ir rūkytos žuvies, smidrų, kepintų daržovių ar netradicinių, pikantiško skonio šaltibarščių. Žiūrėkite „La Maistas“ ir semkitės kulinarinių idėjų!
Šaltos sriubos jau nuo seno buvo gaminamos lietuvių virtuvėje. Nors itin populiarios nebuvo. „Istoriniuose šaltiniuose pas mus minima duonsriubė, kuri gali būti gaminama net su alumi.
REKLAMA
REKLAMA