padidėjęs rūgštingumas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „padidėjęs rūgštingumas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „padidėjęs rūgštingumas“.
Gydytojas atsakė, kiek kavos išgerti – dar ne nusikaltimas: štai ką padaro jos perteklius
Nors retas dienos pradžią galėtų įsivaizduoti be puodelio kavos, piktnaudžiauti ja gydytojai pataria ne visiems. Pasak gydytojo gastroenterologo Eimanto Mockaus, nors vienas kavos puodelis per dieną – ne nusikaltimas, kitiems ji gali pridaryti skrandžio bėdų.
Paklaustas, ar prieš ateidamas į laidą pats gėrė kavos, gydytojas neslėpė, kad to išties neišvengė.
„Deja, bet taip – vieną puodelį kavos šiandien gėriau. Bet, kaip sakau, vienas kavos puodelis – tai ne nusikaltimas.
Skrandžio rūgštingumas: šios priemonės padės jį sumažinti
Skrandžio rūgštingumas – dažnai išgirdus šiuos žodžius apima nemalonus jausmas. Dažniausiai tai asocijuojasi su varginančiais simptomais – skausmu, kosuliu, gerklės perštėjimu. Tačiau iš tiesų, pats skrandžio rūgštingumas nėra neigiamas dalykas. Tai be galo svarbi organizmo gynybos linija, sauganti nuo įvairių patogenų ar bakterijų.
Problemos atsiranda tuomet, kai rūgštingumo funkcija sutrinka ir organizmui tenka kovoti su per dideliu ar per mažu rūgštingumo kiekiu.
Vargina skrandžio rūgštingumas? Gydytoja papasakojo, ką daryti ir kaip sau padėti be cheminių vaistų
Dažnas mūsų pastebi, kad anksčiau galėjo drąsiai valgyti pačius aštriausius patiekalus ar užkandžiauti vėlai vakare, ir kitą dieną savijauta vis tiek būdavo puiki. Tačiau bėgant metams, net jeigu ir neteko susidurti su rimtesnėmis sveikatos problemomis, suvalgius sunkiau virškinamo bei aštresnio maisto vis dažniau ima pasireikšti nemalonūs simptomai: suprastėjęs virškinimas, rėmuo, gastroezofaginio refliukso liga (GERL) ir kt.
Gyventojų skrandžius graužia mitai
Mažiausiai kas dešimtas gyventojas Lietuvoje kenčia nuo padidėjusio skrandžio rūgštingumo. Neretai rūgštį gesinti skubama geriant pieną, sodą ar net rūgščias sultis. Gydytojai atkreipia dėmesį, kad tokiu būdu skrandžiui sukeliama dar didesnė žala. Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Hepatologijos, gastroenterologijos ir dietologijos centro profesorius Algimantas Irnius pasakoja, jog nuo padidėjusio skrandžio rūgštingumo dažniausiai kenčia jauni, aktyvūs žmonės.