morenginis desertas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „morenginis desertas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „morenginis desertas“.
Receptas. Pavlova su šviežiomis uogomis
INGREDIENTAI: 1 vienetas bananų 6 vienetai kiaušinių (baltymai) 350 gramų cukraus 100 gramų aviečių 150 mililitrų grietinėlės Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Išplakite baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų, šaukštas po šaukšto suberkite cukrų, kol mase taps blizganti. Supilkite masę ant kepimo popieriaus ir kepkite 120 °C apie 90-120 minučių. Tuo tarpu išplakite grietinėlę su šlakeliu ctrinos sulčių ir cukrumi.
Receptas. Šventiniai morengai
INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių (baltymai) 250 gramų cukraus pudros 3 lašai citrinų sultys Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 15 PARUOŠIMO BŪDAS: Baltymus plakti kol susidarys putos. Po to po truputį suberti išsijotą cukraus pudrą, įlašinti citrinos sultis. Viską gerai išplakti. Baltymai išplakti, jei plakinys neryškiai žvilga ir traukiant plakiklį paviršiuje susidaro minkštos viršūnėles.
Receptas. Morengai su kokosu
INGREDIENTAI: 7 vienetai kiaušinių (baltymai) 200 gramų kokosų drožlių 400 gramų cukraus Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinio baltymus išplakti iki putų su cukrumi. Pilti kokoso drožles ir gerai išmaišyti. Skardą ištiesti kepimo popieriumi, truputį patepti sviesti(jeigu nepatepu kartais prilimpa). Morengus dėti šaukšteliu arba per konditerinį švirkštą.
Receptas. Morengai su riešutais
INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaušinių (baltymai) 300 gramų cukraus pudros 200 gramų žemės riešutų 2 valgomieji šaukštai citrinų sultys Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Baltymus išplakti su cukraus pudra, vėliau supilti sultis ir dar plakti iki putų. Žemės riešutus susmulkinti kavamale ir įmaišyti į baltymų masę. Šaukšteliu formuoti morengus ir kepti apie 2 valandas 60 laipsnių temperatūros orkaitėje. Skanaus.
Savaitgalio pasilepinimui – ypatingas japoniškas patiekalas: idealiai tiks sotiems pietums
Nors pavasario orai vis dar apgaulingi ir ne visada džiugina, TV3 laidos „Gardu Gardu“ virtuvės šefai – Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas – bandys nuotaiką pakelti bent jau namuose. Šįkart jų patiekalai ypatingai tiks savaitgalio pasilepinimui.
Gian Luca laidoje dalinsis japoniškos virtuvės paslaptimis, o Ali kvies pasimėgauti nepamirštamo skonio desertu.
Ramen – vienas mėgstamiausių paties Gian Lucos patiekalų, puikiai tiksiančių sotiems pietums pakeisti.