maisto pramonė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „maisto pramonė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „maisto pramonė“.
Perspėja apie CO2 trūkumą – smūgį suduotų ir maisto pramonei, ir sveiaktos apsaugai
Jungtinė Karalystė susiduria su anglies dioksido deficitu, keliančiu grėsmę įvairiems sektorias – nuo sveikatos apsaugos iki maisto pramonės, o problema plinta ir į kitas Europos valstybes, perspėja viena didžiausių pasaulyje pramoninių dujų tiekėjų „Nippon Gases“.
Pernai „Nippon Gases“ Europoje pardavė pramoninių dujų už beveik 1,5 mlrd. JAV dolerių, o šiais metais, bendrovės tvirtinimu, siuntos sumenko perpus.
Prekybininkai praneša, dėl ko gali dar labiau augti įvairiausių produktų kainos
Vos Seimui pritarus pasiūlymui svarstyti užstato sistemos plėtrą, nerimo varpais pradėjo skambinti ir prekybininkai, ir pakuočių atliekų tvarkymo organizacijos. Jie jau skaičiuoja, kiek galėtų brangti tiek buitinės prekės, tiek maisto produktai. Skaičiuojama, kad išplėtus grąžintinos taros sąrašą įtraukiant visų alkoholinių gėrimų rūšis, gamintojams tektų mažiausiai 3,5 mln. eur. investuoti į technologijų pritaikymą bei per metus stiklo atliekų tvarkymas brangtų dar apie 11 mln.
Pieno gamintojų rėmimo schema vis dar neaiški
Naują pieno gamintojų rėmimo schemą, kai už laikiną jo gamybos mažinimą ar nedidinimą būtų mokama papildoma parama, tikimasi parengti per tris savaites. Pasak Žemės ūkio ministerijos atstovo, kol kas nėra aišku, kiek pinigų nacionalinei paramai, kurią jau leido Europos Komisija, reikės iš valstybės biudžeto ir kaip konkrečiai ji bus skirstoma. Ūkininkų atstovė baiminasi, kad ši schema gali pastūmėti žmones visiškai trauktis iš pieno gamybos.
Lietuvos versle tikimasi stabilaus augimo metų
Sparčiu ekonomikos augimu kelerius pastaruosius metus pasižymėjusios Baltijos šalys pernai augo skirtingu tempu. Lietuvoje ir Estijoje bendrasis vidaus produktas augo atitinkamai 1,6 ir 1,2 procento, Latvijoje – 2,8 procentais.
Profesorius: ekonomikos srityje turime stiprinti tai, ką turime geriausia
Alvyda Bajarūnaitė, Artūras Matusas, LRT radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt Lietuva gali sėkmingiausiai konkuruoti tose srityse, kur esame stipriausi: maisto pramonėje, apdirbamojoje gamyboje, aukštosiose technologijose, o ypač – chemijos ir lazerių pramonėje. Taip, žvelgdamas į ilgalaikę Lietuvos ekonomikos perspektyvą, teigia Kauno technologijos universiteto (KTU) Ekonomikos ir verslo fakulteto profesorius Rytis Krušinskas. „Mums tikrai nereikia kurti kažko naujo.
Didžiausioje žemės ūkio ir maisto pramonės parodoje – apie kelius į pasaulio rinkas
Rytoj, balandžio 4 d., Kaune, „Žalgirio“ arenoje prasideda 20 tarptautinė žemės ūkio ir maisto pramonės paroda „AgroBalt 2014“. Joje daug dėmesio bus skirta kitais metais Milane vyksiančiai pasaulinei parodai „EXPO 2015“. Aplinkos ministerija, kuriai Vyriausybė yra pavedusi kartu su Žemės ūkio ministerija organizuoti Lietuvos pristatymą svarbiausiame kitų metų tarptautiniame renginyje, visas tris parodos dienas viename iš „AgroBalt 2014“ stendų pristatys būsimąją pasaulinę parodą ir Lietuvos pas...
Būsimieji maisto pramonės, viešbučių ir restoranų darbuotojai rengiami unikalioje mokymo bazėje
Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre atidaryti du sektoriniai praktinio mokymo centrai - Maisto technologijų bei Viešbučių ir restoranų. Tai vieninteliai sektoriniai praktinio mokymo centrai Kauno regione, ruošiantys maisto produktų gamybos ir viešbučių, restoranų bei viešojo maitinimo sektoriaus specialistus. Jie įkurti modernizavus Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro praktinio mokymo bazę.
„Utenos mėsa“ į mėsainių gamybą investavo 5 mln. litų
Vienos didžiausių šalies maisto pramonės įmonės „Biovela“ antrinė bendrovė „Utenos mėsa“ ketina tiekti kotletus „Hesburger“ tinklui - su juo jau pasiekė pirminius susitarimus. Taip pat bendrovė derasi ir su greitojo maisto restoranų tinklu „McDonalds“. Į įrangą, skirtą mėsainių kotletų gamybai bendrovė investavo 5 mln.
Inspektoriai iš JAV domėsis maisto gamybos subtilumais Lietuvos įmonėse
Žengti konkretūs žingsniai sprendžiant aktualią problemą, kaip išplėsti Lietuvos maisto gamintojų produkcijos eksporto į Jungtines Amerikos Valstijas galimybių ribas. Žemės ūkio ministerija derina rugsėjo pradžioje į Lietuvą atvažiuosiančių JAV maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorių vizito detales. Inspektoriai tikrins Lietuvos mėsos perdirbimo įmones, ar jos atitinka būtinas sąlygas dėl leidimo vežti mėsos gaminius į JAV.
Lenkijos maisto gamintojams atsirūgs druskos skandalas
Lenkijos maisto pramonė gali patirti milijardus zlotų nuostolių dėl žalingos druskos, kuri gamintojams buvo tiekiama iš „Anwil“ trąšų fabriko, rašo „Lietuvos Rytas“.
Dabar pigios techninės druskos pirkusių maisto pramonės įmonių vadovai neigia įtarę ar juolab prisidėję prie sukčiavimo. Nors yra nufilmuota, kaip didžiuliai kiekiai techninės druskos vežami į garsių bendrovių JBB, „Larus“, „Mroz“, „Piekus“, „Polsmaki“ sandėlius, jų vadovai neigia tokios druskos bėrę į produktus.
REKLAMA
REKLAMA
Pramonininkai: dauguma įmonių nežada branginti savo produkcijos
Gera žinia Lietuvai – dalis pramonininkų galvoja peržiūrėti galutines savo produkcijos kainas. Taip turėtų nutikti dėl atpigusių žaliavų kainų finansų rinkose. 2012 metų pirmąjį ketvirtį Lietuvos apdirbamoji pramonė ir toliau turėtų iš lėto augti, eksporto apimtys išlikti stabilios.
„Snoro“ bankrotas labiausiai nuskriaudė medienos ir maisto pramonės gamintojus
Įsibėgėjant „Snoro“ bankroto procedūrai, Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) paskelbė pramonės įmonių lūkesčių analizę. Jos išvadose apibendrinama, kad nuo „Snoro“ bankroto nukentėjo 14 proc. didžiųjų Lietuvos gamintojų.
„Banko „Snoras“ bankrotas labiausiai paveikė medienos bei maisto pramonės šakas, kuriose su sunkumais susidūrė atitinkamai 32 ir 21 proc. respondentų“, - Pramonės įmonių lūkesčių indekso pristatyme sakė LPK analitikas Aleksandras Izgorodinas.
Berlyne vykusioje „Žaliojoje savaitėje“ – gausiai lankomi lietuviški stendai
Berlyne baigiasi viena didžiausių pasaulyje maisto pramonės, žemės ūkio ir sodininkystės paroda „Žalioji savaitė“.
Septyniasdešimt septintą kartą vykusiame renginyje Lietuva dalyvavo jau dešimti metai – savo produkciją pristatė, paslaugas siūlė devynios mūsų šalies įmonės.
Tradicinės parodos lankytojams, kurių per dieną apsilanko apie 50 tūkstančių, didžiulis pasirinkimas: pusšimtis pasaulio šalių siūlo savo tradicinius maisto produktus, amatininkų darbus ir kviečia apsilankyti.
Gal pasivaišintumėte žmogaus DNR guminuku?
Dirbtinės mėsos idėja skamba šokiruojančiai. Ką manyti apie maisto produktus iš žmogaus DNR? Atrasta technika žmogaus kilmės želatinos gamybai.
Nors apetitas, išgirdus apie iš žmogaus pagamintus guminukus ar drebučių tortą, kažin kodėl nekyla, tačiau teigiama, kad iš žmogaus DNR pagaminta želatina kur kas naudingesnė sveikatai.
Lietuvos mokslininkai pradeda ilgalaikius tyrimus maisto ir žemės ūkio sektoriuje
Lietuvos mokslo taryba (LMT) įvertino pirmajam nacionalinės mokslo programos (NMP) „Saugus ir sveikas maistas“ konkursui pateiktas paraiškas. Šiais metais bus pradėti devyni 3–4 metų trukmės projektai, jiems iki metų pabaigos skirta 2 mln. litų. Šią NMP patvirtino Švietimo ir mokslo ministerija, ji skirta kompleksiniams moksliniams tyrimams maisto pramonės ir žemės ūkio sektoriuje.
Vokietijoje sukurtas kebabus kepantis robotas
Vokietijoje vykstančioje specializuotojoje maisto mugėje buvo pristatytas pirmasis pasaulyje kebabus kepantis robotas.
FFDR-V1004 oficialiai vadinamas robotas suprojektuotas ir pagamintas bendrovės „Doner – Robotu“ užsakymu. Pasak jos atstovų, tai pirmasis pasaulyje kebabus gaminantis robotas, pasižymintis itin svarbiais privalumais – jis dirba labai greitai, tiksliai ir yra labai higieniškas.
Kaip dešros ir kita mėsa kvepia „dūmo skonio aromatu"
Kvapiosios medžiagos leidžiamos naudoti tik pakankamai įrodžius, kad jos nekelia pavojaus žmonių sveikatai ir neklaidina vartotojo. Kvapioji rūkymo medžiaga – dūmų ekstraktas, tradiciškai naudojamas maisto produktams rūkyti.
Mums įprasta, kad rūkomi greit gendantys maisto produktai – mėsa, žuvis. Rūkymas buvo naudojamas konservavimo tikslais, taip pat tam, kad pagerinti juslinius rodiklius – spalvą, skonį.