maistingumas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „maistingumas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „maistingumas“.
Nedėkite šių produktų į šaldytuvą: suges daug greičiau
Ar žinote, kad netinkamai laikomi vaisiai ir daržovės greitai praranda savo maistinę vertę? Vitaminai, mineralai bei kitos sveikatai būtinos medžiagos gali greitai sunykti dėl dažnai daromų mūsų klaidų. Laimei, yra keletas lengvų taisyklių, kurios padės ilgiau išlaikyti derliaus maistingumą ir šviežumą namuose.
Kaip paprastai pakeisti laikymo įpročius ir džiaugtis kokybiškais produktais kasdien, pasakoja Karolis Lebednikas, „Lidl Lietuva“ kokybės užtikrinimo departamento vadovas.
Atsakė į amžiną klausimą – pasirinkti šviežias ar šaldytas daržoves?
Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja, kad suaugusiam žmogui kasdien reikėtų suvartoti apie 400 – 420 g šviežių vaisių ir daržovių, daržovės turėtų sudaryti 60 – 70 proc. šio kiekio.
Gimdyvių ligoninėse laukė staigmena: „šlapianka“ ir pažliugusi košė
Gimdymas – itin jautrus ir svarbus momentas moters ir visos šeimos gyvenime. Tuomet norisi, kad mama gautų kuo geresnes sąlygas, kad kuo greičiau atsigautų ir sustiprėtų po gimdymo, o tam reikalinga pilnavertė ir subalansuota mityba. Tačiau tai, ką tik pagimdžiusi vilnietė Vaida gavo Trakų ligoninėje, ją tikrai nustebino, ir ne iš maloniosios pusės: lėkštėje puikavosi manų košė, duona, gabalas sviesto ir stora riekė daktariškos dešros.
Prieš valgydami sriubą, pasitarkite su gydytoju arba vaistininku
LRT radijo laida „Sveikata“, LRT.lt Sriuba tėra kaulų ar mėsos nuoviras, kurio maistingumas priklauso nuo papildomų produktų, todėl jos valgyti tikrai nebūtina, pastebi dietologė Eglė Kliukaitė. „Sriuba nėra labai vertingų maistinių medžiagų šaltinis, nes verdant suyra ir didžioji daržovėse esančių vitaminų bei mineralų dalis“, – sako ji. Anot E. Kliukaitės, sriubos neprivalo valgyti ir vaikai: „Dažnai vaikai pasisotina vien sriuba, nes jų skrandžio tūris mažesnis.
Paneigtas mitas, kad „McDonald's“ maistas yra nemaistingas
Greitojo maisto mėgėjai gali džiaugtis. Paaiškėjo, kad „McDonald's“ dvigubas mėsainis su sūriu yra pigiausias, turintis daugiausia maistingų medžiagų maistas per visą istoriją. Taip teigia Stephenas Dubneris, knygos „Freakonomics“ bendraautorius, rašo express.co.uk. Dvigubas mėsainis turi 23 gramus proteino, o tai sudaro 7 procentus dienos normos, 20 procentų kalcio ir 19 gramų riebalų. Iš viso tai sudaro palyginti mažai – tik 390 kalorijų.
Specialistai: valgomųjų ledų sezonui pasiruošta
Ledai – vertingas, skanus, turintis aukštą maistinę vertę pieno produktas, puikiai vėsinantis karštą vasarą. Siekiant, kad vartotojai galėtų mėgautis saugiais ir kokybiškais ledais, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba šių metų gegužės pabaigoje atliko tikslinį šių produktų patikrinimą gamybos įmonėse ir prekybos vietose.
Kaip išsirinkti geriausią duoną?
Kiekvieną rytą milijonai žmonių visame pasaulyje siekia duonos riekelės. Paprastai ne visi suvokia, kokią naudą šis kasdieninis produktas suteikia mūsų organizmui, todėl Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo specialistai nori Jums priminti gerąsias duonos savybes.
Mitai apie kalorijas
Kodėl taip sunku sublogti ir kodėl pirmąjį mėnesį svoris išvis nekrenta.
Skaičiuok kalorijas ir numesi svorio. Tai tikra tiesa. Yra įrodyta, kad kalorijų skaičiavimas ne tik padeda atsikratyti antsvorio, bet ir nebepriaugti numestų kilogramų.
Tačiau turėkite omenyje: net ir pradėję skaičiuoti kalorijas nesitikėkite staigaus rezultato. Tikėtina, jog pirmąjį mėnesį nenumesite nė kilogramo, nes organizmas, pratęs gauti daugiau kalorijų, negali taip greitai persitvarkyti.
Košė pusryčiams – puikus pasirinkimas
Vis dar nevalgai košės pusryčiams? Pats laikas tai pradėti daryti, nes košė – itin sveikas, gardus ir labai skanus patiekalas.
Košės maistingumas
Įprastoje košėje, 100 gramų yra iki 350 kilokalorijų. Suvalgius tokį kiekį košės, juntamas sotumo jausmas. Labai svarbu, kad ryte suvalgyta košė ne tik suteikia sotumo, bet ir padeda išlaikyti tobulas kūno linijas. Svarbiausia – rinktis neriebius pagardus.
Rudieji ryžiai kur kas naudingesni nei baltieji
Jei vietoj baltųjų ryžių vartotume rudus, apsisaugotume nuo aukšto kraujospūdžio ir aterosklerozės, o taip pat sumažintume širdies priepuolių riziką.
Rudieji ryžiai kur kas naudingesni nei baltieji - juose daugiau maistingųjų medžiagų. Azijoje tokius ryžius dažniausiai vartoja vaikai ir pagyvenę žmonės, tuo tarpu Europoje ir Amerikoje juos vertina sveiko gyvenimo būdo šalininkai.
REKLAMA
REKLAMA