kėdainių blynai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kėdainių blynai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kėdainių blynai“.
Legendiniai Kėdainių blynai: traškūs išorėje su sultinga mėsa viduje
Atvėsus orams, namuose vis dažniau karaliauja bulviniai patiekalai. O koks lietuvis nemėgsta bulvinių blynų? Laidos „La maistas. Iššūkis“ vedėjai pasidalins ypatingai skanių bulvinių patiekalų receptais.
Elena Karalienė pasiraitojusi rankoves su tikra profesionale Juste gamino tradicinius Kėdainių blynus, o Gian Luca Demarco su jos broliu, talentingu virtuvės šefu Gerčiu parodė kitokį būdą, kaip panaudoti bulves – gamino tobulą bulvių kišą su mėsa.
Receptas. Bulvinis blynas kitaip
INGREDIENTAI: 8 vienetai bulvių 200 gramų kiaulės faršo 2 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai grietinėlės (arba pienas) 2 žiupsneliai druskos Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves sutarkuoju per burokinę tarką, maišau su faršu, kiaušiniais, druska ir grietinėle. Kepu didelius blynus keptuvėje iš abiejų pusių.
Burnoje tirpstantys Kėdainių blynai: pamėgsite nuo pirmo kąsnio
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga mes nusiteikę švęsti, o tam, kad švęsti būtų ir skaniau, ir linksmiau šefai yra nusiteikę pagaminti ypatingus patiekalus.
Jautienos liežuvis su daržovių putėsiais
Jautienos liežuvis patiektas su tokiais skaniais ir ryškiaspalviais putėsiais tikrai neliks nepastebėtas, neparagautas ir neįvertintas.
Atsirado legendinio recepto autorė: ji sukūrė tai, dėl ko lietuviai eina iš proto
Prieš kurį laiką „Rinkos aikštėje“ publikavome straipsnį apie Kėdainių blynus ir jų kilmę. Pašnekovai spėliojo ir bandė atskleisti jų „autorių“. Deja, nesėkmingai – tikroji blynų istorija nebuvo įvardinta net muziejininkų ir etnologų. Tačiau savo skaitytojų negalime palikti nežinioje ir už tai dėkojame Valerijai Kopštalei.