hidrinti riebalai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „hidrinti riebalai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „hidrinti riebalai“.
Daugumos prekybos centrų saldumynuose – mūsų sveikatą griaunančios medžiagos
Apsilankę prekybos centruose tiesiate rankas pyrago, saldainių ar sausainių link? Atrodo, kartais palepinti save ar artimuosius – nieko blogo. Tačiau po dailiai supakuotais saldainiais ar gardžiai kvepiančiais pyragaičiais slypi didelę žalą mūsų sveikatai darantys transriebalai. Į ką turėtume atkreipti dėmesį, rinkdamiesi saldumynus, ir kuo juos pakeisti, pataria maisto technologė ir mitybos specialistė, iniciatyvos „Sveikatai palankus“ įkūrėja Raminta Bogušienė.
Aliejų įvairovė virtuvėje: vieni gydo, kiti sukelia vėžį
Nusprendusiems gerinti savo mitybos įpročius, dažnai iškyla klausimas, kokį aliejų rinktis? Šiandien aliejų pasirinkimas be galo platus, tad asmeninė trenerė, mitybos specialistė, „Be MOM be FIT“ įkūrėja Orinta Donelė pasakoja, kokius aliejus geriausia rinktis kepimui ir maisto gardinimui, tuo pačiu per daug neskriaudžiant piniginės. „Perkant aliejų visada būtina atkreipti dėmesį į jo išgavimo būdą.
Ar gali sausainiuose slypėti nuodai?
Pasirodo, gali, jei jiems pagaminti buvo naudojami hidrinti arba kitaip sakant, kaitinti riebalai. O ir tokie užrašai ant skanėstų pakuočių reiškia, kad maistas ne tik menkavertis, bet ir gali lemti visai ne vaikiškas ligas. Mokyklose to sunku išvengti. Kol ateis pietų metas, ne vienas vaikas traukia iš kuprinės skanėstą ir užkandžiauja. Tokį, kuris valgytų obuolį ar bananą, retai pamatysi. Čia vaikai mieliau smaližiauja tuo, kas saldu – vaikiškose rankutėse sausainiai ar net ledai.