grybai žiemai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „grybai žiemai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „grybai žiemai“.

Lietuviai miškuose masiškai ieško šių radinių: jie vertinami net užsienyje

Dauguma grybautojų mano, kad grybavimo sezonas baigiasi rudens pabaigoje. Vis tik, jie smarkiai klysta, nes netgi žiemos metu auga grybai, kuriuos vertėtų įsidėti į pintinę ir parsinešti jų namo. Gamtininkas Deividas Makavičius pasakojo, kad tik aistringi ir jau labiau pažengę grybautojai žino, kad į grybų „medžioklę“ verta pasileisti ir žiemą. Pasak jo, yra tokių grybų, kurie yra valgomi, bei pradeda dygti vėlyvą rudenį arba ankstyvą pavasarį. Pašnekovas atskleidė dvi rūšis tokių grybų.
2024-12-13

Receptas. Marinuoti pievagrybiai

INGREDIENTAI: 700 gramų pievagrybių 300 mililitrų vandens 70 mililitrų acto 2 skiltelės česnakų 2 vienetai laurų lapų 3 valgomieji šaukštai aliejaus 1 valgomasis šaukštas druskos 1 arbatinis šaukštelis cukraus šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Į puodą pilame vandenį, actą, druską, cukrų, pipirus. Išmaišome, užviriname. Užvirus dedame švarius grybus. Paverdame 5 - 7 minutes.
2022-02-02
Į viršų