Griežčiai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Griežčiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Griežčiai“.
Receptas. Griežčių apkepas su mėsa
INGREDIENTAI: 600 gramų griežčių 2 vienetai svogūnų 2 vienetai kiaušinių šiek tiek džiūvesėlių 0.5 stiklinės pieno (tarkuotas) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 1 stiklinė grietinės 300 gramų mesos (virta) PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirti ir nulupti griežčiai supjaustomi griežinėliais, pavoliojami miltuose ir pakepinami svieste. Virta mėsa sukapojama. Į ją pridedama svieste pakepintų svogūnų.
Receptas. Įdaryti griežčiai
INGREDIENTAI: 600 gramų griežčių 3 valgomieji šaukštai pieno (tarkuotas) 1 valgomasis šaukštas sviesto 0.5 stiklinės grietinės šiek tiek sultinio PARUOŠIMO BŪDAS: Įdarui papildomai reikės: 200 g virtos mėsos, 2 svogūnai, pusė šaukšto sviesto, truputis juodųjų pipirų, druskos, miltų, grietinės, cukraus. Griežčiai išverdami pasūdytame vandenyje, nulupami, vidurys šaukštu išskobiamas, kad daržovė būtų puoduko pavidalo.
Receptas. Griežčių kotletukai saldžiame padaže
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus (padažui) 1 kilogramas griežčių šiek tiek muskato 4 vienetai kiaušinių 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų (padažui) 300 gramų džiūvesėlių šiek tiek druskos 100 gramų sviesto 2 valgomieji šaukštai sviesto (padažui) 100 gramų grietinės (padažui) 1 stiklinė razinų (padažui) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustytą griežčių užmerkti 10-15 min. karštame vandenyje.
Receptas. Troškinti griežčiai
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 600 gramų griežčių šiek tiek druskos 100 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupti, kubeliais supjaustyti griežčiai, išpjovus plaušingas ar kietas dalis, užpilami trupučiu karšto vandens ir šutinami su sviestu, kol suminkštėja. Iššutinti pagardinami cukrumi, druska ir dar pakaitinama.