Supjaustytą griežčių užmerkti 10-15 min. karštame vandenyje. Tada sumesti griežčius į verdantį vandenį ir išvirti. Išvirtus griežčius sumalti, pasūdyti, įmušti kiaušinius, supilti 2 šaukštus lydyto sviesto, 200 g džiūvėsėlių, muskato ir viską gerai išmaišyti. Iš gautos masės suformuoti kotletukus, pavolioti džiūvėsėliuose ir iškepti svieste. Paruošti padažą: razinas užpilti 2-3 stiklinėmis vandens, sudėti sviestą, cukrų ir pavirti 15 min. Tada sudėti grietinę, miltus, išmaišyti ir užvirinti.
Autorius: Tania
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus (padažui)
1 kilogramas griežčių
šiek tiek muskato
4 vienetai kiaušinių
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų (padažui)
300 gramų džiūvesėlių
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai sviesto (padažui)
100 gramų grietinės (padažui)
1 stiklinė razinų (padažui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustytą griežčių užmerkti 10-15 min. karštame vandenyje. Tada sumesti griežčius į verdantį vandenį ir išvirti. Išvirtus griežčius sumalti, pasūdyti, įmušti kiaušinius, supilti 2 šaukštus lydyto sviesto, 200 g džiūvėsėlių, muskato ir viską gerai išmaišyti. Iš gautos masės suformuoti kotletukus, pavolioti džiūvėsėliuose ir iškepti svieste. Paruošti padažą: razinas užpilti 2-3 stiklinėmis vandens, sudėti sviestą, cukrų ir pavirti 15 min. Tada sudėti grietinę, miltus, išmaišyti ir užvirinti.