editos gavelienės
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „editos gavelienės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „editos gavelienės“.
Kaip sumažinti druskos suvartojimą?
Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis nuo širdies ir kraujagyslių sistemos ligų kasmet miršta apie 1,65 mln. žmonių. Milžinišką susirgimų ir mirčių skaičių lemia netinkama mityba, o didžiausią įtaką tam turi perteklinis druskos suvartojimas. Pasak gydytojos dietologės Editos Gavelienės, saikingai vartojama druska organizmui nekenkia, priešingai – druską sudarantys natris ir chloras yra gyvybiškai svarbios cheminės medžiagos, todėl visiškai atsisakyti šio prieskonio nevertėtų.
Vartoti mažiau druskos – paprasta
Visi žinome, kad vartoti daug druskos yra nesveika. Tačiau daugeliui žmonių sunku atsisakyti šio prieskonio, nes manoma, jog maistas be druskos bus beskonis. Ar toks įsitikinimas turi pagrindo? Pasak gydytojos dietologės Editos Gavelienės, saikingai vartojama druska organizmui nekenkia, priešingai – druską sudarantys natris ir chloras yra gyvybiškai svarbios cheminės medžiagos, todėl visiškai atsisakyti šio prieskonio nevertėtų.
Vartoti mažiau druskos – paprasta: 7 patarimai, kurie tikrai padės
Visi žinome, kad vartoti daug druskos yra nesveika. Tačiau daugeliui žmonių sunku atsisakyti šio prieskonio, nes manoma, jog maistas be druskos bus beskonis. Ar toks įsitikinimas turi pagrindo? Pasak gydytojos dietologės Editos Gavelienės, saikingai vartojama druska organizmui nekenkia, priešingai – druską sudarantys natris ir chloras yra gyvybiškai svarbios cheminės medžiagos, todėl visiškai atsisakyti šio prieskonio nevertėtų.
Rūkymas ir nutukimas lietuviams skambina pavojaus varpais
Greitas gyvenimo tempas kaltas dėl širdies ir kraujagyslių ligų rizikos veiksnių – rūkymo ir netinkamos mitybos – paplitimo. Sveikatos specialistai įvardina, kokią esminę žalą sveikatai daro šie veiksniai ir ragina žmones imtis pokyčių kuo greičiau.
Puodelis kavos ir cigaretė nepusryčiavus, pertraukėlės su cigarete darbo metu, cigaretė ir vyno taurė susitikus su draugais – dažni atvejai daugelio kasdienybėje.
Pieną gerti sveika
Pasak gydytojos dietologės Editos Gavelienės, pienas ir jo produktai, kaip vienas svarbiausių naudingųjų medžiagų šaltinių, visada privalo būti ant kasdienio stalo. - Kodėl pienas bei jo produktai vertinami bei gausiai vartojami? - Žinoma, kad piene yra daugiau kaip 200 žmogaus organizmui naudingų medžiagų. Svarbiausios iš jų - baltymai, kalcis, fosforas. Piene taip pat esama visiems žinomų vitaminų, daugiausia - A ir D bei B grupės vitaminų.