Džiovinti grybai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Džiovinti grybai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Džiovinti grybai“.
Gyventojai švenčių stalui ieško džiovintų baravykų: 200–250 eurų kilogramas
Ant šventinio stalo – auksiniai baravykai. Taip žmonės juokauja pamatę džiovintų grybų kainas prekyvietėse. Kilogramas baravykų kainuoja nuo pusantro iki kone pustrečio šimto euro.
O grybautojai atkerta, kad šiemet grybų mažai, o ir sudžiovinti juos tapo gerokai brangiau išaugus elektros kainoms. Tačiau ir brangius baravykus artėjant šventėms žmonės šluoja nuo prekystalių.
Receptas. Pica su grybais
INGREDIENTAI: 5 vienetai salotų lapelių 3 vienetai sūrio lazdelių 3 saujos džiovintų grybų 1 vienetas svogūnų 4 valgomieji šaukštai kietojo sūrio (tarkuotas) 1 valgomasis šaukštas majonezo 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo 1 saujelė krapų Kepimui: 2 valgomieji šaukštai aliejaus Tešlai: 300 gramų miltai 100 mililitrų pieno 2 valgomieji šaukštai aliejaus 1 arbatinis šaukštelis cukraus 1 gramas sausų mielių Paruoši...
Receptas. Silkė su grybais
INGREDIENTAI: 200 gramų silkių ("Zigmo") 1 vienetas porų (baltoji dalis) 1 vienetas svogūnų 2 saujos džiovintų grybų 3 valgomieji šaukštai aliejaus 2 valgomieji šaukštai baltojo sauso vyno Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Grybus išmirkau ir susmulkinu. Į keptuvę pilu aliejų, dedu grybus, smulkintą porą ir svogūną, maišant trumpai apkepu.
Receptas. Perlinių kruopų košė su morkų tyre
INGREDIENTAI: 1.5 stiklinės perlinių kruopų 3 vienetai morkų 1 sauja džiovintų grybų 1 pundelis petražolių 25 gramai kietojo sūrio 1 žiupsnelis druskos Kepimui: šiek tiek sviesto Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Džiovintus grybus užpilti verdančiu vandeniu ir palikti išbrinkti.