duonos kepimas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „duonos kepimas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „duonos kepimas“.
Receptas. Naminė duona
INGREDIENTAI: 480 gramų kvietinių miltų 11 gramų mielių (sausos) 2 arbatiniai šaukšteliai druskos 240 mililitrų vandens šiek tiek alyvuogių aliejaus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Dubenyje sumaišykite miltus, druską bei mieles. Supilkite vandenį. Jo temperatūra pakankamai aukšta, kad suaktyvintų mieles, tačiau ne pernelyg, nes tada duona nepakils. Geriausia vandenį pašildyti 15 - 20 sekundžių mikrobangų krosnelėje.
Šis prietaisas kiekvienai šeimininkei palengvins darbą: duona ir kitais kepiniais džiaugsitės be didelio vargo
Gardi duona – tai neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis. Nuo senų laikų šviežia duona namuose rūpindavosi namų šeimininkė – maišydavo tešlą ir rūpindavosi jos kepimu. Tačiau šiandien situacija kiek kitokia. Greitas gyvenimo ritmas, laiko stoka ir milžiniškas maisto produktų pasirinkimas parduotuvėse duonos kepimą namuose buvo išstūmęs lauk, tačiau pastaruoju metu tai vėl sugrįžta.
Receptas. Bananų duonelė
INGREDIENTAI: 3 vienetai bananų 150 gramų sviesto 2 vienetai kiaušinių 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 140 gramų cukraus 4 arbatiniai šaukšteliai uogienės 0.5 arbatinio šaukštelio sodos šiek tiek miltai Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Nepaprasta juodos duonos kelionė – nuo rugio grūdo iki šventinio stalo
Iniciatyva „LT100: mano kelionė Lietuvai“ kviečia ruoštis Lietuvos gimtadieniui. Tai laikas kai ypatingai svarbu prisiminti protėvių puoselėtas tradicijas.
Lietuvoje atgimsta duonos kepimo tradicijos
Vasario 5 – oji - Šv. Agotos arba Duonos diena. Nuo seno lietuviai tikėjo, kad šv. Agotos dieną pašventinta duona saugos nuo gaisrų, žaibų ar ligų. Eidami grybauti ar uogauti, žmonės įsidėdavo gabalėlį pašventintos duonos, kad saugotų nuo gyvačių įkandimų.
Lietuvos kaime ruginė duona iki pat XX a. vidurio buvo pagrindinis valgis. Tuomet per dieną suaugęs žmogus suvalgydavo apie 1 – 1,5 kg. duonos.
Teisininkė pasirinko keksiukus
Mažas šokoladinis keksiukas su puria grietinėlės kepure, ant kurios pūpso prisirpusi stora šilauogė. Ar gali nenutįsti seilė, prieš akis išvydus tokį vasarišką skanėstą? Keksiukų kepėja Laura Donėlė jau įprato prie tokios aplinkinių reakcijos. Jau daugiau nei pusmetį jos kepyklėlėje gaminami įvairiausi gardėsiai, skirti smaližiams ir sveiko, natūralaus maisto gerbėjams.
Gyvenimas tarp keksiukų
Lauros kepyklėlėje nuo pat ryto triūsia trys moterys.
Duonkepė: išsipildžiusi svajonė ar virtuvės gremėzdas?
Ne vieną šimtmetį apie šeimininkės talentą buvo sprendžiama pagal tuose namuose kepamos duonos skonį. Vėliau, namuose gamintą duoną išstūmus pirktinei, kepalėlis ant stalo galėjo pakuždėti nebent apie namiškių skonį ir valgymo pomėgius. O skirtingi įpročiai tapo priežastimi, kodėl dabar daugelyje namų rytas prasideda su šviežiai iškeptos duonos aromatu ir dar šilto kepalo raikymu.