cukraus žala
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „cukraus žala“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „cukraus žala“.
Įspėjimas vietoj cukraus vartojantiems saldiklius: gali sukelti vėžį, kenkia vidaus organams
Sveikatingumo kultas ir lieknėjimo mados skatina lietuvius vartoti mažiau cukraus. Smaližiai randa kitokią išeitį – bekalorius dirbtinius saldiklius, o Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė naujas gaires, kuriose informuoja, kad tokių saldiklių geriau nevartoti – esą daugelis jų turi kancerogeninių savybių gali sukelti vėžį, kiti – pakenkti kepenims, kraujagyslėms ir kitiems organams.
Priklausomybė cukrui smogia staiga: atskleidė, kaip jos atsikratyti
Esame girdėję apie daugybę priklausomybių, tačiau ar kada teko girdėti apie priklausomybę nuo cukraus? Mitybos specialistė Ernesta Stripeikaitė-Jakučionė patikina, kad tokia priklausomybė egzistuoja ir kartais net ima valdyti žmogaus gyvenimą.
E. Stripeikaitė-Jakučionė naujienų portalui tv3.lt pasakojo, kaip cukrus veikia smegenis, kodėl prie jo priprantame ir jaučiame nenumaldomą potraukį saldumynams bei kaip sau padėti jo atsikratyti paprastais, bet patikrintais būdais.
Net neįtariate, kokį kiekį cukraus kasdien suvartojate
Dažnai girdime, jog cukrus – legalus narkotikas, nuo kurio šiandien priklauso daugybė žmonių. Vis dėlto, kartais net neįtariame, kokį didelį kiekį cukraus suvartojame kasdien, manydami, jog maitinamės gana sveikai. Kodėl būtina atsisakyti cukraus ir atkreipti dėmesį į perkamų produktų etiketes, pasakoja organizacijos Všį „Sveikatai palankus“ direktorė, maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė.
Paslėpta žala: kasdieniai maisto produktai, kurių vertėtų vengti
Prieš pradedant skaityti šį straipsnį, atsakykite sau į klausimą, kiek iš jūsų galvojate, jog būtent riebalai yra nereikalingo svorio augimo priežastis? Tikriausiai daugelis sutiks su šia mintimi. Būtent dėl šios priežasties pirmiausia reikia išsiaiškinti, kas yra tie riebalai ir kaip jie veikia mūsų organizmą. „Pirmiausia reikėtų riebalus suskirstyti į rūšis: gyvulinės ir augalinės kilmės riebalai, o taip pat ir sotieji (blogieji) ir nesotieji (gerieji) riebalai.