bulvių apkepas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „bulvių apkepas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „bulvių apkepas“.
Receptas. Kugelis kitaip
INGREDIENTAI: 2 kilogramai bulvių 5 vienetai vištos odelės 2 vienetai svogūnų 2 vienetai kiaušinių 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves sutarkuoti. Iškloti kepimo skardą vištų odelėmis. Supilti tarkuotas bulves, sumaišytas su prieskoniais ir kiaušiniais. Vėl apkloti vištų odelėmis. Kepti orkaitėje vidutinėje temperatūroje, kol odelės apskrus.
Receptas. Bulvių suflė
Kai norisi kažko įdomaus.
INGREDIENTAI: 800 gramų bulvių 4 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės grietinėlės 4 valgomieji šaukštai sviesto 4 valgomieji šaukštai sūris 1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių 1 arbatinis šaukštelis druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves išvirti ir sugrūsti. Į sugrūstas bulves sudėti tarkuotą sūrį, sviestą, išplaktus kiaušinių trynius, druską. Gerai išmaišyti.
Receptas. Apkepas "Stebuklingos kalvos"
INGREDIENTAI: 1 vienetas žiedinių kopūstų 4 vienetai bulvių 200 gramų graikinių riešutų (smulkinti) 100 gramų džiūvesėlių 200 gramų fermentinio sūrio 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kiaušinių 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 skiltelės česnakų 2 valgomieji šaukštai sviesto šiek tiek druskos šiek tiek kario šiek tiek aliejaus Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kalafiorus apverdame, kad vos suminkštėtų.
Receptas. Kugelis (bulvių plokštainis)
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 1 vienetas svogūnų 100 gramų pieno 1 vienetas kiaušinių 50 gramų kiaulės lašinių (švieži) 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek druskos šiek tiek riebalai šiek tiek džiūvesėlių Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nuskuskite, sutarkuokite ir užplikykite verdančiu pienu. Smulkiai supjaustytus lašinukus ir svogūną pakepinkite.
Receptas. Bulvių ir vištienos apkepas
Sotus patiekalas. Tinkantis užsiėmusiai namų šeimininkei, kuri nemėgsta stovėti prie puodų. Paruoštas patiekalas puikus variantas pietums ar vakarienei.
INGREDIENTAI: 400 gramų vištos filė 5 vienetai bulvių 1 vienetas svogūnų 50 gramų sūris 4 valgomieji šaukštai majonezo 1 arbatinis šaukštelis sviesto 1 žiupsnelis pipirai 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kepimo indą ištepkite sviestu.
Receptas. Sluoksniuotas bulvių pyragas
INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių (virtos) 250 gramų kiaulės faršo 100 gramų pievagrybių 100 gramų sviesto 70 gramų svogūnų 2 vienetai kiaušinių (kietai virti) 1 vienetas kiaušinių 50 gramų svogūnų (laiškai) 30 gramų sūris (tarkuotas) 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1 valgomasis šaukštas aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių šiek tiek žalumynų šiek tiek juodųjų pipirų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Receptas. Bulvės su sūrio užpilu
INGREDIENTAI: 50 gramų sūris (fermentinis) 1.5 valgomojo šaukšto grietinės 2.5 valgomojo šaukšto majonezo 1 kilogramas bulvių 2 valgomieji šaukštai vandens 1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio) šiek tiek svogūnų laiškų 1 vienetas paprikų (nedidelė) 30 gramų sūris (dešrinis, rūkytas) šiek tiek prieskonių (mėgiami) Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Kugelis su varške
INGREDIENTAI: 300 gramų varškės 2 kilogramai bulvių 1 litras pieno 3 vienetai kiaušinių 2 arbatiniai šaukšteliai druskos 400 mililitrų grietinės 2 valgomieji šaukštai sviesto 200 mililitrų kefyro Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nulupti, sutarkuoti, supilti kefyrą (išmaišyti), įdėti druską, supilti verdantį pieną (0,9 l) ir viską gerai išmaišyti.
Gaminame pagal Rimuką: tokio bulvių apkepo tikrai nesate ragavę!
Lietuvis Rimas Narkus, gaminantis pačius įvairiausius patiekalus ir jų receptais lepinantis tv3.lt skaitytojus, savaitgalį siūlo pagaminti ypatingą ir niekam neprilygstantį bulvių apkepą. Jums reikės: 1 kilogramo bulvių, pakepintos šoninės, 1 svogūno, tarkuoto sūrio, dviejų kiaušinių, bulvių prieskonių, puodelio karšto pieno. Sutarkuokite bulves. Masę uždenkite folija ir kepkite 45 minutes orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje.
Bulvių apkepas. Toks skanus, kad apsilaižysite pirštelius!
Jei turite šviežių bulvių ir svajojate apie skalsius pietus arba sočią vakarienę, tučtuojau išsisaugokite šį receptą ir skubėkite gaminti pagal tinklaraščio ,,Skanus gyvenimas“ receptą. Jums reikės: 1 kg. bulvių 5-6 kiaušiniai 200 gr. grietinės 120 gr. tirpinto sviesto druskos, pipirų, krapų, muskato riešuto, kmynų česnako, svogūno. Sutarkuoti burokine tarka bulves, perplauti ir nusunkti. Sumaišyti su prieskoniais, traiškytu česnaku ir smulkintais svogūnais.
REKLAMA
REKLAMA
Neapolietiškas „gato’ di patate“
Lietuvio gomuriui ypač savas neapolietiškasis “gato”. Neapoliečiai jį aiškiai nusižiūrėjo nuo prancūzų, besididžiuojančių ir mėgstančių gardžiuotis savuoju “gratin dauphinois”, t.y. bulvėmis, keptomis orkaitėje su lydytu sviestu arba pienu, grietinėle ir tarkuotu sūriu.
Neapolietiškas “gato” paprastesnis, nes nereikia terliotis su plonyčiais bulvių skridinėliais, galima apsieiti be grietinėlės. Bulvių kiekis maždaug tas pats - 1,5 kg.
Prancūziškas bulvių apkepas „gratin dauphinois”
Iš tiesų tai yra du bulvių apkepai, bet prancūziškas pavadinimas skamba įdomiau, be to, nurodo, apie ką kalbama.
Jei iki šiol nesusidūrėte su šiuo Prancūzijoje paplitusiu garnyru, iš pradžių pamėginsiu nupasakoti, kas tai yra.
Vienas būdų reikalauja nuskusti maždaug 1/1,5 kg vidutinio dydžio nelabai krakmolingų bulvių ir supjaustyti jas plonyčiais skridinėliais. Pageidautina, kad pakelti prieš šviesą jie persišviestų.