augalinis maistas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „augalinis maistas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „augalinis maistas“.
Kai Orijus Gasanovas pasako šiuos žodžius žmonės išsigąsta: siunčia žinią visiems
Vilniaus – Europos žaliosios sostinės 2025 renginiai įsibėgėja. Žinomi mitybos entuziastai, nuomonės formuotojai dalyvavo augalinio maisto gaminimo dirbtuvėse. Tarp svečių – žurnalistas Orijus Gasanovas, „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė, „Nestoras maistas“ autorė Ieva Greičiūnaitė ir kiti. Dirbtuvių vedėja – sveiko maisto šefė Julija Maksimova.
Tobulo skonio naminiai sušiai: paprasčiau nebūna
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.
Ką slepia milijoninė augalinio maisto pramonė ir ko geriau nevalgyti Bankoke?
Vis sparčiau populiarėjanti augalinio maisto tendencija neaplenkia ir Lietuvos. Užsienyje milijonines investicijas renkančių startuolių produkciją, orientuotą į veganišką mitybą, jau galime atrasti ir ne viename Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos restorane. Tai mėsą imituojantys kepsneliai, faršas ar mėsainių paplotėliai, kurių skonis ir konsistencija beveik neatsilieka nuo gyvūninės kilmės produktų, tačiau iš tiesų yra pagaminti iš sojos, žirnių, ryžių ar pupelių.