Reikės:
- 5–6 agurkų,
- krapų,
- 2–3 lauro lapų,
- 3–4 česnako skiltelių,
- 5–6 juodų pipirų (žirnelių),
- ~ 1 l. karšto vandens,
- 1 v.š. druskos,
- 1 v.š. cukraus
Prieš raugiant agurkus palaikiau juos šaltame vandenyje apie porą valandų. Agurkus supjausčiau griežinėliais, česnako skilteles supjausčiau mažesniais gabaliukais. Karštame vandenyje ištirpunau cukrų ir druską, gerai išmaišiau. Į indą sudėjau krpaus, kelias česnako skilteles, piprus ir sudėjau pjaustytus agurkus (galite agurkų ir nejaustyti).
Ant viršaus sudėjau likusius krapus, pipirus, česnaką, lauro lapelius, įmečiau juodųjų serbentų ( vietoj lapų ) ir užpyliau karštu vandeniu. Uždengiau indą ir palikau agurkus virtuvėje parai laiko. Skanaus!