Receptas

Receptai 

 

Tai puikus būdas atrasti naujus skonius ir išbandyti įvairius patiekalus namuose. Nuo tradicinių lietuviškų valgių iki pasaulio virtuvės įkvėptų receptų – kiekvienas gali rasti sau tinkamą variantą. Eksperimentuokite su ingredientais, atraskite naujas gaminimo technikas ir mėgaukitės gardžiais patiekalais!

 

Daugiau receptų rasite lamaistas.lt

Šis čimičiuri padažas puikiai tiks prie mėsos: užtruksite vos porą minučių

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė atidarė griliaus sezoną. Ji parodė kaip labai skaniai išsikepti marinuotą mėsą, tačiau daugiau dėmesio laidoje skyrė padažui. Šį kartą ji pasidalijo Pietų Amerikoje populiaraus čimičiuri padažo receptu.
Prieš 2 val.

Išdavė tobulą vištienos sparnelių marinatą: skanesnio nerasite

Kol saulė slepiasi už debesų, o vaišėms gryname ore trukdo netikėtai užklumpantis lietus, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai siūlo grilio vakarėlį perkelti į namus. Meistrų siūlomos trys užkandžių idėjos leis pajusti vasaros skonį bet kokiu oru, o tuo pačiu ir primins, kad nesvarbu, ar saulė šviečia, ar ne – grilis visada bus geras sprendimas, rašoma pranešime spaudai.
2025-05-16

Atrado superinį sūrio pirštelių receptą: paragavę kartosite ne kartą

Šią „Eurovizijos“ savaitę dėmesio neabejotinai reikalaus ne tik muzika. Kol ekrane varžysis Europos talentai, eurovizinio vakarėlio svečius galite nuginkluoti tiesiog nepralenkiamais sūrio užkandžiais, kurie tikrai nusipelnys visų 12 balų. Išleisite visai mažai, nes jiems nereikės prabangių produktų.
2025-05-15

Atrado skaniausią bulvinių blynų receptą: užsirašykite iš karto

„Dar kartą įsitikinau, kad genialumas slypi paprastume. Ir kas pasakys, kad čia neskanu? Skanu, oi kaip skanu. Man šitie pietūs prilygsta geriausio namų restorano patiekalui, nes tai paprastas, jaukus ir šiltas maistas. Viskas ko reikia, kad šeima būtų soti ir laiminga“, – rašė tinklaraščio „Kviečiu į virutvę“ autorė.  Porcijos 4. Užtruksite apie 30 min.: Reikės: 4 – 6 didelės bulvės; 1 kiaušinis; druskos pagal skonį; žiupsnis juodųjų pipirų; aliejaus, kepimui.
2025-05-15

Šis žaibiškai greitas troškinys sužavės visus: pigu ir be proto skanu

„Įrašą galiu pradėti nuo frazės – trūksta laiko. Bet nenusibosiu su šia fraze, nes manau, kad laiko trūksta beveik visiems. Grįžau į darbus, bet vis dar stengsiuosi sveikiau (švariau) maitintis, tik laiko aktyviam judėjimui neturiu. Na o šiandien dalinuosi šaunia vakarienės idėja, kuri ne tik skani, subalansuota, bet ir greitai pagaminama“, – rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
2025-05-14

Šis makaronų receptas užkariavo internetą: neišbandyti būdų nuodėmė

Daugeliui bus siurprizas – lietuviai nuo seno švenčia Meilės dieną, tačiau tai ne gana naujai šalyje prigijusi Vasario 14-oji. Būtent šiandien, gegužės 13-ąją, minima Deivės Mildos šventė.
2025-05-13

Šią kopūstų mišrainę gamina metai iš metų: tokia skani, kad dingsta žaibiškai

„Kol kopūstai rūgsta ir laukia savo eilės, pasigaminau dar vieną nekaitintą mišrainę žiemai. Mišrainė skani ir gaivi. Darau jau ją žiemai keli metai. Labai greitai susivalgo, tad net nežinau, kaip ilgai ji gali stovėti šaldytuve“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Reikės: 3 kg kopūstų; 500 g morkų; galvutės česnako; 2 stiklinių vandens; 1 stiklinės cukraus; 1,5 stiklinės obuolių acto; 0,75 stiklinės aliejaus; 3 v. š. druskos.
2025-05-13

Taip marinuotos paprikos tapo šeimos hitu: receptą išbandykite iš karto

„Nieko nėra skaniau nei lengvas aštrumas persipynęs su kreminio sūrio švelnumu. Visi, kas mėgstate paprikas, net neabejoju, kad šias paprikėles esant ne kartą valgę, bet ne visi yra jas gaminę patys namuose. O iš tikro jas pasiruošti yra labai paprasta. Sudėtingiausias dalykas rasti laiko paprikoms pasimarinuoti. Dažniausiai aš marinatą verdu vakare, o ryte jau įdarau marinuotas paprikas. Ir vakare jas jau galima valgyti.
2025-05-12

Šis tinginio receptas nepaliks abejingų: apsilaižysite pirštelius

„Kartais nutinka taip, kad smegenys tiesiog desperatiškai reikalauja bent vieno vienintelio deserto gabaliuko prie rytinės kavos, savaitgalį. Tuomet reikia iš vakaro greit sumaišyti paprasčiausius ingredientus, kurie beveik visada maišosi spintelėse arba šaldytuve, ir bam, ryte desertas yra. Tiksliau daugiau nei vienas gabaliukas. Šįkart toks truputį netradicinis tinginys, su šiokiais tokiais pakeitimais, bet... Jis tobulai skanus. Dar reikėtų aplieti šokoladu, bet man jau čia jo perdaug.
2025-05-11

Atskleidė skaniausių varškėčių receptą: nuo šiol gaminsite tik taip

„Pagauta peršalimo ir žvelgdama į pustuštį šaldytuvą sudėliojau štai tokį patiekalą. Labai paprastą ir truputį neįprastą, kadangi šiaip jau esu įpratus savo varškėčius valgyti šiek tiek kitaip (kas turite mano knygą, tai žinote, kokie ten varškėčiai yra). Šie varškėčiai yra sveikesnė versija ir tikrai labai skani versija. Išbandykite“, – rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
2025-05-10
REKLAMA
REKLAMA

Šiuos blynelius pamėgsite nuo pirmo kąsnio: nustebsite, iš ko jie pagaminti

„Pikantiški, skanūs, sotūs krabų lazdelių blyneliai. O kokius blynus jūs kepate dažniau, saldžius ar sūrius?“ – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Porcijos 1-2. Užtruksite apie 30 min.: 6 krabų lazdelės; 1 kiaušinis; Žiupsnis druskos; 0,5 a. š. kario pr.
2025-05-09

Atskleidė labai skanų šašlykų receptą: rekomenduoja išbandyti

Kol visi laukiame vis geresnių orų, metas pasižvalgyti grilio patiekalų idėjų. Juk artėjanti vasara ir grilis – neatsiejami dalykai, o ypač Lietuvoje. Čia grilio specialistas – kone kiekvienas! Tačiau šio sekmadienio TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Iššūkis“ jūsų grilinimo patirtį padės pakelti į kitą lygį.
2025-05-09

Šį kiaulienos troškinį pamėgs visa šeima: rašykitės receptą

Kai orai nedžiugina, ūpą pakels gardus maistas. Pigi ir lengvai paruošiama kiauliena gelbsti įvairiose situacijose, tačiau kartais virtuvėje gali pritrūkti idėjų. Pasak „Iki“ kulinarijos šefės Elvyros Semaškos, visai nebūtina nerti į gilius kulinarinius vandenis – pats paprasčiausias nebrangus ir daugelio mėgstamas kiaulienos kumpis gali nustebinti.
2025-05-08

Šis pomidorų padažas taps 2025 metų atradimu: užsirašykite iš anksto

„Kai galvoji, tai ir sugalvoji. Naminis pomidorų padažas – puikiai tinka į troškinius ir sriuboms gardinti. Taigi pirmos pomidorų atsargos nugulė į stiklainius tokiu pavidalu. O ką jūs gaminate iš pomidorų“, – anksčiau rašė „Kviečiu į virtuvę“ tinklaraščio autorė Ingrida.
2025-05-08

Šis blynų receptas taps tikru savaitgalio hitu: receptą užsirašykite iš karto

„Fantastiški ir purūs blyneliai. Jie lyg maži pyragėliai greitai ištirpstantys burnoje", – prieš kurį laiką rašė tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.
2025-05-07

Atrado superinį kotletų receptą: naudoja 1 slaptą ingredientą

„Taip taip, tikrai, kotletai su varške ir visai jums „nepasivaideno“ ir perskaitėte čia viską gerai. Taip kotletus kepiau pirmą kartą. O jūs taip bandėte? Aš rinkausi vištieną, jūs galite kepti ir su kiauliena, jei mėgstate ją labiau“, – rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Porcijos 3. Užtruksite apie 20 min.
2025-05-06

Taip keptas varškės apkepas sužavės visą šeimą: purus kaip debesėlis

„Tiesiog tobulas varškės apkepas – kitų žodžių aš neturiu ir nerandu. Kai jo paragavau, net užsimerkiau ir viena vienintelė mintis buvo – tobula! Tiesiog tobula ir tobuliau nebūna! Šis varškės apkepas mūsų namuose jau ne pirmą kartą kepamas ir jis yra mėgstamiausias mano vyro. Tik jam aš razinų įdedu, bet kadangi šiuo metu mano vyras ne namuose, tai šiuo apkepu aš pasimėgauju per pusryčius. Kai kurie mums įprasti produktai pakeisti į alternatyvas, tad skonis dar geresnis.
2025-05-04

Parodė skaniausią baltos duonos receptą: minkšta, lengva ir labai skanu

TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė sau pažadėjo vieną dalyką – visus metus baltą duoną kepti pačiai. Ji parodė savo mėgstamiausią baltos duonos receptą – taip pagamintas kepinys bus lengvas, minkštas ir labai skanus, puikiai tiks sumuštiniams ar tiesiog su sviestu.
2025-05-04

Atskleidė superinį cepelinų įdaro receptą: kartosite ne kartą

„Nors cepelinų kilmė kelia nemažai diskusijų, viso pasaulio lietuviams didžkukuliai asocijuojasi su nacionaline lietuvių virtuve. Cepelinai Lietuvoje atsirado prieš 100-150 metų. Manoma, kad Žemaitijoje jie galėjo atsirasti iš vokiškosios Mažosios Lietuvos, o kitose Lietuvos dalyse – per Lietuvos žydus, turėjusius glaudžius ryšius su Šiaurės Vokietijos žydų bendruomenėmis.
2025-05-03

Taip ruošta lašiša taps stalo pažiba: išbandykite patys

Artėjant Motinos dienai, norisi nustebinti mamas kažkuo išskirtiniu, tačiau visai nebūtina tam išleisti didelę pinigų sumą ar praleisti kiaurą dieną virtuvėje. Verčiau šį laiką skirti mamai, o palepinti ją skaniais pietumis užteks kelių netikėtų ingredientų derinių, kad įprastiems produktams suteiktumėte šventinį rūbą. Būtent to parduotuvėse dairosi daugelis, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
2025-05-02

Motinos dienos proga – gurmaniška vakarienė pačioms brangiausioms: šis midijų receptas nepalieka abejingų

Vieni be jūrų gėrybių negali gyventi, o kiti jas „prisijaukina“ tik su metais. Visgi tokie patiekalai kaip midijos ar įvairiai ruoštos krevetės restoranuose visuomet puikuojasi topuose! Tuo įsitikinsime ir šį sekmadienį, TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“. Ne tik išmoksime šiuos patiekalus kur kas pigiau paruošti namuose, bet dar ir sužinosime, kaip jūrų gėrybes pasirinkti ir pagaminti taip, kad jos prilygtų restorano lygiui.
2025-05-02

Taip kepta vištiena orkaitėje sužavės visus: užsirašykite receptą

Ieškote idėjų, ką pagaminti pietums? Dalijamės su jumis tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorės keptos vištos receptu – šis patiekalas sužavės visus. Reikės: Naminės vištos gabalėliai (kumpeliai, blauzdelės, petukai ir t. t.); Druskos pagal skonį; Žiupsnis j. pipirų; 1 a. š. lauro lapų maltų; 3 skiltelės česnako; 3 v. š. Vorčesterio padažo; 1 a. š. vištienos prieskonių; 1 a. š. kmynų. Bulvės; Žiupsnis česnakinės druskos; Žiupsnis j. pipirų; 1 a. š. bulvių pr.; 0.5 a. š. džiov.
2025-05-02

Atrado geriausią marinuotų svogūnų receptą: tobulai tiks prie šašlykų

„Svogūnai ir šašlykai man yra neatsiejami ir papildo vienas kitą. Svogūnus ruošiu dvejais būdais. Marinuoju pačius svogūnus ir ruošiu svogūnų laiškus su pomidorų padažu“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.  Svogūnų laiškams su pomidorų padažu reikės: ryšulėlis svogūnų laiškų; 5 v. š. pomidorų padažo. Svogūnų laiškus nuplauname, supjaustome žiedais. Sumaišome su pomidorų padažu.
2025-05-01

Per Motinos dieną Liucina Rimgailė Mamai visada veža 1 produktą: štai koks jis

Motinos diena – puiki proga pradžiuginti mylimas mamas ne tik gėlėmis, bet ir gardžiais desertais. Receptų knygų autorė ir prekės ženklo „Liu Patty“ atstovė Liucina Rimgailė sako, kad sukurti neįmantrų, bet dailiai atrodantį valgomą siurprizą gali ir nepatyrę kulinarai. Svarbu skirti šiek tiek laiko ne tik gaminimui, bet ir pasigardžiavimui desertu – skanauti jį kartu su mama neskubant ir mėgaujantis.
2025-04-30

Šie kepsneliai taps tikru pavasario atradimu: pigu, greita ir labai skanu

„Kai mama pasakė, kad kepa vištienos kepsnelius su bulvėmis, labai įtartinai pasižiūrėjai. O pasirodo visai be reikalo. Skanūs ir sotūs kepsneliai. Ir išlaiko formą, nesubyra dėl ko labiausiai dvejojau prieš jų kepimą. Nes labai įtartinai pasirodė ir bulvės tarkuotos per burokinę tarką, ir krūtinėlė supjaustyta gabalėliais. Bet kepsneliai išeina tobuli, apskrudę išorėje, o viduje minkšti ir sultingi“ – rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Porcijos 4. Užtruksite apie 30 min.
2025-04-30

Atskleidė skaniausią orkaitėje kepto kumpio receptą: apsilaižysite pirštelius

Sukantis virtuvėje neretai norisi vienu kartu pasiruošti bent kelis patiekalus – ne tik vakarienei, bet ir kitos dienos pusryčiams ar pietų dėžutei darbe. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai siūlo išmėginti pigiai paruošiamą kiaulienos kumpį: iškepę jį orkaitėje turėsite sotų vakarienės patiekalą, o likučius galėsite sunaudoti sumuštiniams ir kitiems maistingiems užkandžiams.
2025-04-29

Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: mėsa išeina minkštutėlė

„Nežinau ar atsiras toks žmogus, kuris nemėgtų šašlykų? Juk tik užtenka pajusti kaimynus kepant juos ir jau nejučia pats pradedi svajoti, kaip čirškini mėsytę. Šašlykus marinuoju ir su mineraliniu, ir su obuolių sultimis, ir su majonezu bei garstyčiomis. Šiandien šašlykus raugiau su kefyru. Renkuosi vis kitą variantą ir bandau atrasti geriausią marinatą. Kaip šašlykus ruošiate jūs?“ – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
2025-04-29

Ši mišrainė taps tikru pavasario hitu: receptą užsirašykite iš karto

„Kartais būna, kad iš likučių galima sumeistrauti labai skanias salotas“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Reikės:  Keli salotų lapai; 1 agurkas; 1 liežuvis (virtas); 1 virtas kiaušinis; Keli svogūnų laiškai; 1-2 v. š. majonezo; 1 a. š. krienų; Žiupsnis pomidorinių pabarstukų; 5 v. š. konservuotų žirnelių. Agurką, liežuvį ir kiaušinį supjaustome kubeliais, salotas suplėšome, svogūnų laiškus pasmulkiname. Beriame žirnelius.
2025-04-27

Vytaro receptas: sūnaus Vincento mėgiamiausi kalakutienos kukuliai

Kiekviena šeima turi tokius patiekalus, kuriuos kažkuris šeimos narys labai mėgsta.  Ypač dažnai savo mėgiamus patiekalus turi vaikai, o vieną tokių atskleidė TV3 laidos „Vytaro ferma“ vedėjas Vytaras Radzevičius. „Tai yra mano sūnaus mėgstamiausias patiekalas, kurį aš gaminu ir kartais jis tiesiog paprašo: tėti, pagamink man tų kukulių.
2025-04-26

Superinis sluoksniuotos tešlos sausainių receptas: nuo stalo dings akimirksniu

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai skanius sausainius. Kaip sako vedėja, recepto idėja jai kilo tiesiog atsidarius šaldytuvą ir pamačius, kokių ingredientų turi. Pagaminti šiuos sluoksniuotos tešlos sausainius bus tikrai paprasta ir nereikės įmantrių produktų.
2025-04-26

Atrado superinę čirvinių blynų tešlą: skonis vertas 10 balų

„Pusryčiai ir blynai, kaip kokie broliai dvyniai. Kartu jie tobuli. Varškiniai širdelių blynai mano atradimas, kaip apgauti savo mažąją, kuri nekaip nusiteikusi varškės atžvilgiu. Kirto blynus, net nenujausdama, kad čia slepiasi varškė“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Varškinių širdelių blynų ingredientai: 200 g varškės; 2 kiaušiniai; 2 v. š. cukraus; 1 st pieno; 2 v. š. aliejaus; 400 ml miltų. Kiaušinius paplakame šluotele su cukrumi, kol masė suputos.
2025-04-26

Žaibiškai plinta naujas šašlykų marinatas: mėsa bus sultinga kaip niekada

Planuojate išsikepti šašlykų? Išbandykite šį šašlykų marinatą – mėsa bus itin sultinga ir minkšta. Šašlykams reikės: kiauliena: 2 kilogramų; kiviai: 2 (dideli); druska; juodieji ir kvapieji pipirai; prieskonių mišinys šašlykams: trupučio. Gaminimas: Iš pradžių supjaustytą mėsą (norimo dydžio gabaliukais) su pipirais bei druska šiek pamaigome, „pamasažuojame“ ir paliekame porai valandų. Paskui smulkiai supjautome kivius, įberiame šaukštelį prieskonių mišinio bei sumaišome su mėsa.
2025-04-24

Pasakė, per kiek dienų reikia suvalgyti Velykoms virtus kiaušinius: kitaip gali baigtis liūdnai

Per Velykas prie stalo susiburia artimiausi žmonės, o vaišių gausa tampa neatsiejama šventės dalimi – nuo margučių ir keptos mėsos iki mišrainių bei desertų. Visgi pasibaigus šventėms, dažnai tenka sukti galvą, ką daryti su likučiais: šaldytuve vietos mažai, o ir svečiams į namus pavyko įdėti tik dalį vaišių. Žinomas keliautojas ir kulinaras Vytaras Radzevičius pasakoja, kaip jo šeima planuoja Velykų stalo patiekalus ir dalijasi receptu, padėsiančiu sunaudoti šventinių patiekalų likučius.
2025-04-22

Šis želės receptas plinta žaibiškai: tapo interneto hitu

„Kai pamačiau šį desertą pas Odetą iš „Samčio užrašai“ žinojau, kad su mergaitėmis tikrai išbandysime. Čia tikriems želė mėgėjams, it naminiai guminukai“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Želės deserto (guminukų) ingredientai: 2 pak želė (būtina vienos spalvos, aš naudojau žemuogių skonio) 200 ml karšto vandens. Želė ruošiame atskirai. Kiekvieną užpilame karštu vandeniu ir išmaišome, kol želė grūdeliai ištirps.
2025-04-22

Sunaudokite kiaušinių likučius: ši pikantiška mišrainė nepaliks abejingų

„Oi kaip senai jau buvau begaminusi šią mišrainę. O kai ją prisiminiau, kelios dienos atgal neradau sau ramybės, kol ėmiau ir pasigaminau. Tai puikus užkandis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Porcijos 4. Užtruksite apie 10 min. Ingredientai: 2 virti kiaušiniai; 150 g fermentinio sūrio; 3 skiltelės česnako; 2–3 v. š. majonezo; Žiupsnis čili dribsnių (nebūtina). Kiaušinius nulupame. Sutarkuojame kiaušinius, sūrį.
2025-04-21

Turbo greita silkė pagal Ingridą: prie stalo girs visi

 „Silkė tai vienas iš ingredientų, kuriuos valgau visais metų laikais. Mėgstu silkę ir be jos niekaip net ir vasarą. Šiandien jums siūlau tokį lengvą užkandį. Aš jį ruošiau su duoniukais, bet puikiai tiks įdaryti ir krepšelius, ar tepti tiesiog ant juodos duonos riekelės“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.  Porcijos 4. Užtruksite apie 10 min.
2025-04-20

Citrininiai sausainiai, kurie abejingų nepaliks – išbandykite

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė pasidalijo citrininių sausainių receptu. Šis receptas puikiai tiks, kai norisi paįvairinti įprastus ir kiek pabodusius kepinius.
2025-04-20

Taip gaminta balta mišrainė sužavės visus: naudoja 1 slaptą ingredientą

„Kai pabosta įprasta balta mišrainė, maišau šią šiek tiek kitokią, bet gaivesnę jos versiją. Šia mišraine mane prieš keletą metų pavaišino kaimynė Edita. Ir nuo tada ji papildė mano mėgstamų mišrainių sąrašą. Taigi receptu dalinuosi ir su jumis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Mišrainės ingredientai: 5 virtos bulvės; 2 virtos morkos; 3 virti kiaušiniai; 1 poras; 0,3 l konservuotų kukurūzų; Žiupsnis druskos; Žiupsnis pipirų; Majonezo pagal poreikį.
2025-04-19

Sviestiniai sausainiai, kurie patiks visiems: puikiai tiks dovanoms

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė kaip pasigaminti labai paprastus, bet skanius sausainius. Tešlos išeis daug, tad galima eksperimentuoti ir paruošti daug skirtingų rūšių sausainių – įmerkti juos į išlydytą šokoladą, pagardinti pabarstukais ar aptepti mėgstama uogiene.
2025-04-19

Paskutinės minutės Velykų patiekalai: įdaryti kiaušiniai pagal Starkienę

Jau rytoj švęsime bene gražiausią pavasario šventę – Velykas. Tačiau laiko joms pasiruošti, kaip įprasta, pritrūksta. Tad ką daryti, jei jau rytoj ketinate priimti svečius, tačiau jūsų patiekalų sąraše kol kas dar nieko įspūdingo? Šio šeštadienio TV3 žiniasklaidos grupės laida „Kotrynos burtai“ padės visiems tiems, kurie vis dar ieško, kuo nustebinti per Velykas. Kotryna Starkienė pristatys net kelis „paskutinės minutės“ patiekalus šiai šventei.
2025-04-19

Vietoje majonezo ant stalo dėkite šį mišinį: rezultatas nustebins

Ar kada nors pagalvojote, kad galite pasigaminti majonezą patys? Tai paprasčiau, nei atrodo – tereikia vienos minutės ir maišytuvo. Naminis majonezas ne tik skanesnis, bet ir sveikesnis: be jokių abejotinų priedų, konservantų ar pridėtinio cukraus. O kai paragaujate šviežiai pagaminto, daugiau nebesinori grįžti prie parduotuvinių variantų.
2025-04-18

Ši mišrainė taps Velykų karaliene: pigu, greita ir labai skanu

Šventinio stalo herojus yra įvairūs margučiai, tačiau pirkėjų šventinių pirkinių krepšeliai rodo, kad Velykų skanėstai – tai ne tik kiaušiniai, sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Akivaizdu, kad Velykų stalai bus nukloti pačiais įvairiausiais užkandžiais. Nesvarbu, ar rengiate velykinius priešpiečius, pietus, ar vakarienę, visada pravartu po ranka turėti keletą kūrybiškų receptų – įspūdingai atrodantis šventinis užkandis gali net pasiglemžti dėmesį iš spalvingų kiaušinių.
2025-04-18

Atrado superinę pavasario mišrainę: skonis užburs nuo pirmo kąsnio

„Tai gali būti receptas šventiniam stalui, tai gali būti paprasčiausias užkandis savaitgaliui. Jums nebūtina sluoksnius atidengti naudojant specialią formą. Galite sluoksniuoti permatome inde arba paprasčiausioje lėkštėje. Svarbu tik, kad gražuoliai kelmučiai nebūtų pasislėpę ar paskendę majoneze“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė.
2025-04-18

Atskleidė firminę silkės mišrainę Velykoms: gamina kasmet

„Silkės receptų niekada nebus per daug, ypač prieš didžiąsias metų šventes. Kiekvienos šventės pas mus su šiuo skanėstu. Tad imkite mielieji ir gaminkite“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Silkės mišrainės ingredientai: 3 vnt silkės filė; 100 g kons. žirnelių; 3 virti kiaušiniai; 1 poro baltoji dalis; 1 didesnis arba 3 mažesni marinuoti agurkėliai; 2 šaukštai majonezo; 1 šaukštelis dižono garstyčių. Silkės filė, agurkėlius ir kiaušinius supjaustome kubeliais.
2025-04-17

Šis tortas taps tikra Velykų stalo pažiba: visos tetos klaus recepto

„Sūrio tortas su gervuogių sluoksniu – kai norisi švęsti gyvenimą kasdien...“, – rašė „Kviečiu į virtuvę“ tinklaraščio autorė Ingrida. O galbūt būtent šis tortas taps maloniu šventiniu atradimu jūsų Velykų stalui? Kepimo forma 20 cm skersmens. 1 stiklinė = 200 ml Biskvitui: 2 kiaušiniai; 0,5 st cukraus; 1 v. š. krakmolo; 0,5 st miltų; 0,5 a. š. kepimo miltelių.
2025-04-16

Atrado skaniausią varškės apkepo receptą: užsirašykite iš karto

Ieškote idėjų, ką pagaminti pietums ar vakarienei? Dalijamės tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorės Ingridos varškės apkepo receptu. Porcijos 2 - 3. Užtruksite apie 10 min + 45 min kepimo laikas. 300 g varškės 2 kiaušiniai 1-2 v. š. cukraus 1 a. š. vanilinio cukraus 2 v. š. ryžių miltų 1 v. š. kukurūzų krakmolo Varškę, kiaušinius ir cukrų sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Įmaišome vanilinį cukrų, ryžių miltus ir krakmolą. Masę gerai išmaišome.
2025-04-13

Šis bulvinių blynų receptas nukels atgal į vaikystę: tokius kepdavo močiutė

„Tai vienas paprasčiausių bulvinių blynų receptų, pagal kurį didžioji dalis lietuvių kepa bulvinius blynus. Bent jau taip, tradiciškai bulviniai blynai buvo kepami tiek mano senelių, tiek mano mamos namuose. Kas be ko, receptą galima prisitaikyti pagal save – kas mėgsta daugiau daržovių galima papildomai įtarkuoti morkos, cukinijos, norint daugiau skonių – įdėkite česnako, krapų, petražolių.
2025-04-12

Ši mišrainė Velykoms plinta masiškai: paragavę visi klaus recepto

Tuno salotos ant velykinio stalo yra kone tokios pat privalomos kaip ir kiaušiniai. Toks patiekalas nereikalauja nei brangių produktų, nei ilgo triūso virtuvėje, o jį šaukštais kabina visi – nuo pačių mažiausių iki vyriausių. Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, jas vertina ir norintys sutaupyti – konservuotas tunas yra ekonomiškas variantas, o į jį pakanka įdėti keletą paprastų ingredientų, kad pasigamintumėte fantastiškas salotas, rašoma pranešime spaudai.
2025-04-10

Ši mišrainė idealiai tiks Velykoms: sužavės visą šeimyną

„Dalinuosi dar viena mišraine Jūsų šventiniam stalui. Tiesą sakant šią mišrainę gaminu jau daug metų ir ko gero kai pradėjau rašyti apie maistą buvau pasidalinusi ir šiuo receptu, bet kada tai buvo... Tad perdariau ir nuotrauką šiokią tokią dar padariau ir rodau vėl, nes gal netyčia nematėte, o geri ir skanūs dalykai turi būti matomi“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
2025-04-07

Šie įdaryti kiaušiniai taps Velykų stalo pažiba: išbandykite šiemet

„Šiandien be jokių įžanginių kalbų ir ilgų litanijų dalinuosi paprastu, bet labai skanių kiaušinių receptų. Žinau, kad jau pradedate ieškoti idėjų ką ruošti Velykų stalui, tad lai būna jums idėja. Šaltai rūkyta lašiša yra šilkinė ir lengva, su išskirtiniu, bet subtiliu skoniu. Visi įdaro ingredientai yra sumalti arba labai smulkiai pjaustyti, todėl įdaras yra subtilus ir išlaiko tam tikrą tekstūrą.
2025-04-06
Į viršų