• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net jei pavasaris orais ir nelepino, jau netrukus sulauksime vasaros, kai vis daugiau laiko norėsis būti lauke. Profesionalus TV3 laidos „La Maistas“ virtuvės šefas Tomas Rimydis sekmadienio rytą siūlys leistis į eksperimentų kupiną kelionę ir susipažinti su dar neatrastais skoniais ir kvapais. 

Net jei pavasaris orais ir nelepino, jau netrukus sulauksime vasaros, kai vis daugiau laiko norėsis būti lauke. Profesionalus TV3 laidos „La Maistas“ virtuvės šefas Tomas Rimydis sekmadienio rytą siūlys leistis į eksperimentų kupiną kelionę ir susipažinti su dar neatrastais skoniais ir kvapais. 

REKLAMA

Šį kartą istorinės virtuvės žinovas Tomas gamins originalų patiekalą – šaltą rūgštynių sriubą su rūkytos vištienos šlaunelių mėsa. 

Įdomu tai, kad Tomas sriubai paruošti vištienos dalis panaudos net keliais skirtingais būdais. Vištienos sparnelius jis dės į sriubą, o šlauneles rūkys ant grilio.

„Nenaudosiu nei bulvių, nei kitų įprastų sriubai komponentų. Išduosiu paslaptį – mūsų rūgštynė bus kreminė, trinta ir šią sriubą netgi bus galima gerti – šaltą, atsigaivinimui, su leduku“, – įmantrybėmis dalinsis T. Rimydis.  

REKLAMA
REKLAMA

Žinomas vyras atskleis, kad būtent šį patiekalą jis visuomet ruošia ir savo restorane – virtuvės šefas pripažins, kad šviežių rūgštynių sriuba jam yra tobula.

REKLAMA

Šalta rūgštynių sriuba su rūkyta vištiena

Sriubai:

500 g vandens

300 g grietinėlės

200 g vištienos sparnelių

200 g balto vyno

200 g rūgštynių

100 g svogūnų

100 g salierų

100 g pastarnokų

20 g česnakų

20 g žalumynų (čiobrelio, rozmarino, šalavijo)

pagal skonį druskos

pagal skonį pipirų

pagal poreikį ledukų

Vištienai:

300 g vištų šlaunelių

20 g krapų aliejaus

pagal skonį druskos

Patiekiant:

50 g pomidorų

20 g žirnių daigų

10 g krapų aliejaus

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausiai puode apkekapamos įvairios, smulkiai supjaustytos  daržovės ir žolelės. Kartu kepame ir virvele perrištus vištienos sparnelius.

    REKLAMA
    REKLAMA
  2. Praėjus 10 minučių, pilame vyną. Po dar 5 minučių viską papildome vandeniu. Tuomet ir toliau verdame dar apie 15 – 20 minučių. Galiausiai uždedami paskutiniai akcentai – sudedami prieskoniai, rūgštynės, viskas gardinama grietinėle.

  3. Sriubai užvirus, ją sutriname elektriniu trintuvu. Iškart po to ją nukošiame per sietą, o vėliau sriuba papildomai atšaldoma ledukais.
  4. Tuomet imame ruošti vištieną. Šlaunelės marinuojamos kartu su gardžiu krapų aliejumi. Šitaip paruoštas vištienos šlauneles dedame į kepsninę ir čia jos rūkomos maždaug 15 – 20 minučių. Tuomet pereiname prie pateikimo – vištiena supjaustoma mažais gabalėliais, o šie – pasūdomi.
  5. Galiausiai paruošiame ir daržoves – pomidorų marinavimui ir vėl naudojame tą patį krapų aliejų, kurį naudojome vištienos paruošimui. Taip pat galime paruošti ir maistinguosius žirnių daigus.
  6. Paskutinis žingsnis – patiekalo sujungimas. Lėkštės centre turėtų atsidurti pomidorai bei rūkyta vištiena. Vėliau juos užpilame šalta sriuba bei ledukais. Skanaus!

O tiems, kas norėtų sotesnio patiekalo, sekmadienio rytą bus verta įsiklausyti Vyliaus Blauzdavičiaus. Šis laidoje ant grilio gamins originalius iešmukus su daržovėmis, vaisiais bei mėsa. Visa gamyba – itin greita!

„La Maistas“ ir išskirtiniai receptai – jau šį sekmadienį, 9.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų