Porcijos 4 – 6. Užtruksite apie 20 min.
- 0,5 brokolio;
- 0,5 žiedinio kopūsto;
- 0,5 ilgavaisio agurko;
- 8 ridikėliai;
- 4 juostelės plonai pjaustytos š. r. šoninės;
- 0,5 mėlyno svogūno;
- Saujelė dž. spanguolių.
Padažui:
- 2 v. š. majonezo;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- Šlakelis citrinos sulčių;
- 1 v. š. garstyčių.
Brokolį išskirstome žiedais ir nuplikome verdančiu vandeniu, perliejame šaltu ir padedame ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų vandenį.
Agurką supjaustome plonais šiaudeliais, ridikėlius griežinėliais, svogūną pusžiedžiais, žiedinį kopūstą iškirtome žiedais.
Šoninę paskrudiname keptuvėje. Į salotinę dedame daržoves, spanguoles, šoninę. Maišome su padažu. Skanaujame.