• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieną dieną bananai dar žali, o kitą – pernokę ir jau parudavę! Šie keli patarimai leis ilgiau išlaikyti bananus šviežius ir geltonus.

Vieną dieną bananai dar žali, o kitą – pernokę ir jau parudavę! Šie keli patarimai leis ilgiau išlaikyti bananus šviežius ir geltonus.

REKLAMA

1. Pakabinkite bananus

Bananai pradeda nokti vos nuskinti nuo medžio. Kai tik nuskinami, kotelis pradeda skleisti etileno dujas. Tačiau pakabinus vaisius, nokimas sulėtėja, be to, taip išvengiama bananų žievės pažeidimo. Žinoma, galite patys juos sukabinti, tačiau, laimei, galima įsigyti specialių „bananų pakabų“.

2. Pirkite žalius bananus

Prekybos centre, kai tenka rinktis tarp žalių ir geltonų bananų, dažnai pasirinkame pastarąjį variantą. Jie atrodo skaniausi! Vis dėlto geriau pasirinkite žalius. Tokiu būdu jie bus tinkami valgyti šiek tiek ilgiau. Jei bananai pernoko, pagaminkite iš jų skanų patiekalą!

3. Apvyniokite juos maistine plėvele

Prisimenate etileną? Dujas, kurias skleidžia kotas? Yra būdas kaip išvengti pagreitinto nokimo proceso! Paprasčiausiai apvyniokite kotą maistine plėvele ar aliuminio folija. Apvyniokite kiekvieno banano kotą!

REKLAMA
REKLAMA

4. Laikykite sunokusius bananus šaldytuve

Ką? Bananus šaldytuve? Tikriausiai niekada nė nepagalvojote apie tokį dalyką. Tačiau tai tiesa: laikydami bananus šaldytuve, prailginsite jų galiojimo laiką. Šis pasiūlymas, deja, neprinokusiems bananams netiks,  rašo tips-and-tricks.co.

REKLAMA

5. Šaldykite bananus

Kitas būdas ilgiau išlaikyti bananus – juos užšaldyti! Patariame užšaldyti pilnai sunokusius bananus. Būtinai juos nulupkite, dar galite ir supjaustyti.

6. Nusipirkite dėžutę bananams

Pažįstama situacija? Įsidėjote bananą į darbą, tačiau kol nuvykote, jis jūsų rankinėje jau parudavo.  Įdėkite bananą į tvirtą dėžutę, vaisius neapsidaužys!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų