Vištienos sparneliams reikės:
- 1 kg vištienos sparnelių
- paukštienos prieskonių
- aitriųjų paprikų miltelių
- 1–2 saujų salotų
- 2 šakelių vynuoginių pomidorų
- 2 šaukštų sojų padažo
- 2 šaukštų pomidorų padažo
- 100 ml kolos gėrimo
- 2 šaukštų medaus
- 4 skiltelių česnako
- 2 šaukštų vynuogių acto
- 2 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių
- 2 šaukštų rudojo cukraus
- druskos
- pipirų
Gaminimo eiga:
Vištų sparnelius sudėti į dubenį, pagardinti druska ir pipirais. Smulkiai sukapotą česnaką berti į vištieną, įpilti sojų padažo ir aliejaus. Negailėti paukštienos prieskonių ir aitriųjų paprikų.
Glazūros gaminimas: įdėti pomidorų padažo, įpilti kolos skonio gėrimo, sojų padažo, įspausti žaliosios citrinos sulčių. Įdėti šaukštą medaus, berti rudojo cukraus, įpilti vynuogių acto ir viską gerai išmaišyti.
Sparnelius kepti grilyje apie 20 minučių, aptepti glazūra ir dar pakepti 10 minučių. Patiekti su salotomis.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „LIDL grilio talentai“ žiūrėkite kiekvieną penktadienį 17:55 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 laidą „LIDL grilio talentai“.