Tai va, tais laikais, kai kefyras buvo nepasiekiamas dalykas, o šaltibarščių norėdavosi, mes kelios lietuvaitės buvome atradę gudrybę kuo pakeisti kefyrą. Pirkdavome graikišką jogurtą ir skiesdavome pienu. Būdavo skanu. Tad ir dabar prisiminusi senus laikus noriu pasidalinti šiuo receptu. Išbandykite, o išbandę – pasidalinkite mintimis ar patiko“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Ingredientai:
- 1 ilgavaisis agurkas,
- 900 gr nat. graikiško jogurto,
- 1 l pieno,
- 430 gr marinuotų burokėlių (rūgštesnių),
- 3 virti kiaušiniai,
- 1 saujalė šv. krapų smulkintų,
- pagal skonį druskos ir maltų pipirų.
Į dubenį sudėkite smulkintus agurkus, kiaušinius, smulkintus krapus. Sudėkite marinuotus burokėlius.
Jogurtą sumaišykite su pienu. Supilkite į dubenį su daržovėmis.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Atšaldykite šaldytuve ir valgykite su virtomis bulvėmis.