Šalta saldi kava yra blogiausia iš visų – didžiąją šio gėrimo dalį sudaro cukrus ir pienas, tad racione atsiranda dar daugiau riebalų, o nedidelis kavos kiekis neduoda jokios naudos.
Riebalai degs savaime
Mičigano universiteto Gyvybės mokslų instituto atlikto naujo tyrimo duomenimis, į kavos puodelį įbėrus šiek tiek cinamono organizmas pradeda greičiau deginti riebalus.
Tyrimą atlikę mokslininkai žmogaus riebalų ląstelių mėginius paveikė cinamaldehidu – medžiaga, suteikiančia cinamonui unikalų skonį ir kvapą.
Pastebėta, kad ląstelės pradėjo gaminti daugiau genų ir fermentų, kurie skatina deginti riebalus, o ne juos kaupti.
Nors po šio tyrimo sunku pasakyti, kiek svorio galite numesti gerdami kavą su šiek tiek cinamono ir juo pakeisite įprastą cukrų, bet aišku ir moksliškai įrodyta viena – cinamone esančios medžiagos skatina organizmo medžiagų apykaitą, rašo jpost.com.