Mėsininkams ta proga – kiekvienas vasaros savaitgalis, o ypač ilgasis – toks, kaip ir artėjančios kelios laisvos Žolinių dienos. Būtent tomis dienomis užmiesčio kvartalai, kaimo turizmo sodybos, poilsiui tinkamos ežerų bei upių pakrantės ar sodų sklypai pakvimpa kepamos mėsos aromatais.
Ką rinktis kepimui ant ugnies? Patarti praktiškai neįmanoma – juk tai labai subjektyvu, ir kiekvienas renkasi pagal tik jam vienam svarbius kriterijus.
Tačiau rekomenduoti – būtina. Ir pamario krašto mėsininkų tradicijas jau kone 90 metų puoselėjanti bendrovė „Klaipėdos mėsinė“ tą daro drąsiai. Jos siūlymas artėjančioms Žolinėms - kepamosios „Klaipėdos ekstra“ virtos dešrelės.
„Klaipėdos ekstra“ kepamosios dešrelės gaminamos iš aukščiausios rūšies kiaulienos, pagardintos mairūnu, pipirais ir kitais tradiciniais prieskoniais. Būtent mairūnas yra viena išskirtinių šio gaminio savybių – jis dešrelėms ir suteikia išskirtinį skonį.
Svarbu tai, kad jų gamyboje nenaudojama nitritinė druska (E250 - natrio nitritas), todėl dešrelės idealiai tinka kepimui. Prieš pateikiant pirkėjams dešrelės yra lengvai parūkomos, tad įgauna apetitą žadinantį dūmų prieskonį.
„Klaipėdos mėsinės“ technologai pažymi, kad tai – vokiško stiliaus dešrelės. Jų spalva yra balta, o apskrudusios dešrelės tampa gražios rusvos spalvos, traški odelė tiesiog sprogsta burnoje skonio receptorius pamalonindama įstabiais pojūčiais.
Jos valgomos kaip ir tradicinės kepamosios dešrelės - su daržovėmis, įvairiais padažais.
Verta pastebėti, kad šios dešrelės – naujas, rinkai tik šiais metais „Klaipėdos mėsinės“ pasiūlytas gaminys. Jis turi labai realius šansus būti įvertintas artėjančioje parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“ bei pelnyti aukščiausius apdovanojimus tradiciniame Lietuvos pramonininkų konfederacijos rengiamame „Lietuvos metų gaminio“ konkurse. Šiame renginyje anksčiau geriausiu buvo pripažintas jau ne vienas „Klaipėdos mėsinės“ produktas.
Na, o artėjantis Žolinių savaitgalis – kaip ir kiekviena laisva diena, tinkanti į grilį sumesti malkas ir jas uždegti prieš ruošiant skanų maistą – yra gera proga išbandyti ir kitus „Klaipėdos mėsinės“ gaminius, skirtus kepimui ant ugnies.
Tai – visa gama skirtingų rūšių šašlykų. Pavyzdžiui, kiaulienos sprandinės „Vasarotojų" šašlykai, kuriems marinuoti naudojami ne tik svogūnai ir juodieji pipirai, bet kadagio uogos, česnako laiškai bei garstyčios.
Dėmesio verti ir kiaulienos sprandinės „Premium“ šašlykai su majonezu. Jame marinuota liesa kiaulienos sprandinė yra „subrendusi“ - labai minkšta, pasižyminti nedideliu riebalų kiekiu, sultingumu.
Dar vienas „Klaipėdos mėsinės“ siūlomas produktas - „Neringos“ marinuotas sprandinės šašlykas. Tai – rinktinė kiaulienos sprandinė. Marinuojant naudojamas minimalus marinato kiekis ir natūralūs prieskoniai. Taip garantuojamas nepriekaištingas skonis ir kokybė.
Gerų Jums Žolinių ir nepamirštamos skonio šventės su griliui skirtais „Klaipėdos mėsinės“ produktais!