· 1 l kokosų pieno
· 1 kg morkų
· 0,2 kg svogūnų
· 1 kg pomidorų
· 0,5 kg cukinijos
· Druskos, pipirų
Morkos, svogūnai, pomidorai ir cukinijos supjaustomos ir kartu troškinamos 10 min. Viskas sutrinama į vientisą daržovių kremą. Į verdantį vištienos sultinį įmaišoma daržovių kremo ir kokosų pieno. Viskas pagardinama druska ir pipirais. R. Ničajienės keksiukai su avietėmis ir kokosais 24 keksiukams pagaminti reikia: · 2 kiaušinių
· 2 stiklinių natūralaus jogurto
· 4 stiklinių miltų
· 2 stiklinių aviečių
· 1 stiklinės cukraus
· 2/3 stiklinės aliejaus
· 2 šaukštelių vanilinio cukraus
· 4 šaukštelių kepimo miltelių
· žiupsnelio druskos
· 4 šaukštų kokosų drožlių
· 4 šaukštų kokosų riekelių
· miltelinio cukraus apibarstyti
· 24 popierinių keksiukų formelių
Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių. Kiaušinius išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi, supilti aliejų ir jogurtą bei gerai išmaišyti. Kitame inde sumaišyti miltus su kepimo milteliais, druska, kokoso drožlėmis. Sausus produktus supilti į skystą masę ir išmaišyti iki vientisumo. Į keksiukų kepimo formeles sudėti popierinius krepšelius. Į kiekvieną jų dėti po šaukštą tešlos ir įspausti po keletą aviečių, ant uogų uždėti dar tešlos, kad jų nesimatytų. Keksiukų krepšeliai turi būti apypilniai. Ant kiekvieno keksiuko berti po šaukštelį kokoso riekelių, jas ranka šiek tiek įspausti į tešlą, kad neišsibarstytų. Kepti 15-20 minučių. Iškepusius ištraukti iš skardos ir ataušinti ant grotelių. Ataušusius apibarstyti cukraus milteliais ir tiekti į stalą.