14 pūkučių reikės:
Kukuliams: 750 g maltos kiaulienos mentės, 1 didelio nulupto svogūno (supjausčius - 120 g) + aliejaus svogūnui apkepti + šiek tiek druskos, 1 didelio kiaušinio, 40-45 ml sultinio, druskos ir maltų juodųjų pipirų, 200 g batono (apie 14 riekučių be plutelių)
Kiaušinio plakiniui: 1 kiaušinio, 2-3 valgomųjų šaukštų šalto vandens
Kepimui: Aliejaus, kad kepant apsemtų kukulius
Gaminimas:
1. Maltą mėsą sumaišykite su pakepintais svogūnais, supjaustytais nedideliais kubeliais.
2. Į masę įmuškite kiaušinį, supilkite sultinį ir išmaišykite. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir druska, jei reikia. Mėsos masę palikite 10 minučių išbrinkti.
3. Masę padalinkite į 14 dalių ir vandeniu sudrėkintomis rankomis darykite kukulius. Po to juos vienai sekundei pamerkite į kiaušinio ir vandens plakinį ir pavoliokite batono kubeliuose (supjaustytuose - 5x5 mm).
4. Kepkite gerai įkaitintuose riebaluose. Nepamirškite patikrinti, ar aliejus pakankamai įkaitęs: įmeskite baltos duonos ar batono gabalėlį, per minutę jis turėtų pagelsti ir pasidaryti traškus. Jei duona per greitai pagelsta, sumažinkite kaitrą.
Po to pūkučius 10 - 15 minučių įdėkite į orkaitę įkaitintą iki 200 C. Jei reikia, kepant pridenkite folija.
Skanaukite ir mėgaukitės kiauliena, nes šie kukuliukai tikrai to verti - traški išorė ir sultingas vidus, kas gali atsispirti.