Vištiena puikiai tiks tiek kasdieniniam, tiek šventiniam stalui.
Keptai vištai reikės:
Nepjaustytos vištos,
6 česnako galvučių.
2 šaukštų sviesto,
sultinio,
druskos ir pipirų.
Gaminimas:
1. Kruopščiai nuplaukite vištos išorę ir vidų, švelniai perbraukite popieriniu rankšluosčiu,
2. Naudodamiesi savo pirštais, švelniai pakelkite vištos odą viršuje ( šalia kaklo) ir švelniai patraukite į viršų. Savo ranka atsargiai atskirkite odą nuo krūtinės ir šlaunies mėsos,
Paimkite pusę česnako galvos ir įdėkite ją tarp odos ir šlaunies mėsos. Likusią česnako dalį pabarstykite ją visos vištienos viduje,
3. Sviestu ištepkite visą vištos išorę, gausiai pabarstykite pipirais ir druska,
4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite vištą apie 25 minutes,
5. Po 25 minučių ištraukite vištieną, apipilkite sultiniu ir kepkite dar 20 minučių,
6. Iškepus vištą dėkite į lėkštę su daržovėmis ar kitais mėgstamais garnyrais.