Vyras mylimąją sumanė nustebinti netikėta vakariene: plakdamas koktelius ir gamindamas picą, kaip vieną pagrindinių ingridientų panaudojo po gimdymo likusią placentą.
Kuomet gimė jų pirmoji dukra Nellie, Tomas placentos įmaišė tik į kokteilius. Tuo tarpu gimus antrajam, pasirūpino, kad placentos skonio netrūktų ir maiste.
„Tomui po Nellie gimimo išplakus kokteilius pirmosios juos išbandėme su bičiute Cat. Sakiau – „Jei tu gersi – gersiu ir aš“. Skonis pasirodė tarsi metalo. Tuomet pasakiau, jei gimdysiu antrą kartą, neprieštarausiu, kad placentos būtų įmaišyta ir į maistą“, – pasakoja moteris.
Placenta buvo sumaišyta su pakepintais svogūnais, česnakais ir daug padažo. Taip pat Tomas išplakė braškinį „Daiquiri“, įmaišė žiupsnelį pipirų ir šliūkštelėjo placentos.
„Buvo labai skanu. Skonis buvo tiesiog kaip braškinio kokteilio“, – prisiekinėja Amanda.
Tuo tarpu prisimindamas pirmąjį kulinarinį bandymą, Tomas kalba atvirai: „Pirmą kartą į gėrimus įmaišius placentos tiesiog jautėsi ir kraujo, ir riebalų skonis. Todėl sekantį kartą idėjų paieškojęs internete pasistengiau stipriau.
Kadangi mano mėgstamiausias maistas – pica, nusprendžiau pagaminti būtent šį patiekalą. Gaminimo procese šiek tiek paragavęs pajaučiau kepenėlių skonį“, – atvirauja Tomas.
Kai kurie draugai tokį poros poelgį pavadino keistu, tačiau vyras sako, kad nėra nieko organiškiau už žmonos placentą.