San Francisko sangrija
50 ml raudonojo sauso vyno
20 ml burbono
4 vyšnios
10 ml cukraus sirupo
1 citrinos griežinėlio
Pasigaminkite sirupą - lygiomis dalimis sumaišykite cukrų ir karštą vandenį, maišykite iki kol cukrus ištirps.
Vyšnias be kauliukų sudėkite į kokteilių plaktuvą, jas šiek tiek patrinkite, supilkite cukraus sirupą, vyną, burboną, pridėkite ledo ir gerai suplakite.
Supilkite į stiklinę, įdėkite citrinos griežinėlį.
Ispaniškas vasaros kokeilis „Tinto de verano“
200 ml raudonojo vyno
100 ml „Sprite“
100 ml gazuoto vandens
Sumaišykite vyną, „Sprite“ ir gazuotą vandenį. Į taures pridėkite ledukų ir išpilstykite gėrimą. Papildomai galima įdėti griežinėlį citrinos. Šis kokteilis retkarčiais stiprinamas šlakeliu romo.
Raudonojo vyno punšas
2 butelio raudonojo sauso vyno
1 L „Sprite“
3 šaukštai cukraus pudros
2 apelsinų
Vyną supilkite į didelį dubelį, suberkite cukraus pudrą ir gerai išmaišykite, supilkite „Sprite“. Galiausiai sudėkite griežinėliais supjaustytus apelsinus, įberkite ledo kubelių. Į indą įdėkite samtelį, o šalia pastatykite stiklines, kad svečiai galėtų patys pasisemti tiek gėrimo, kiek pageidauja.
Imbierinis vyno kokteilis su citrusais
130 ml imbierinio limonado
30 ml raudonojo sauso vyno
Kelių citrinos, žaliosios citrinos, apelsino griežinėlių
Stiklinę pripildykite ledo, supilkite vyną, o ant jo pilkite limonadą, pridėkite įvairių citrusinių vaisių griežinėlių ir tiekite.
Gaivus kokteilis „Rausvas obuoliukas“
130 ml rausvojo vyno
30 ml obuolių sulčių
Keletos mėtų lapelių
Sudėkite mėtų lapelius į kokteilinę ir patrinkite. Sulipkite sultis ir vyną, pridėkite ledukų ir suplakite. Gėrimą supilkite į aukštą stiklinę, papuoškite šviežiais mėtų lapeliais.
Čilietiškas kokteilis melione „Melon con Vino“
1 saldaus meliono
Baltojo sauso vyno (kiekis priklauso nuo meliono dydžio)
Melioną švariai nuplaukite, nupjaukite jo višūnę, išimkite sėklas. Labai atsargiai, nepažeidžiant žievės išskobkite didžiąją dalį minkštimo. Jį labai smulkiai supjaustykite ir grąžinkite atgal į melioną. Supilkite vyną. Įdėkite kelis šiaudelius.
Gėrimas skirtas dalintis su keletu žmonių, Čilės gyventojai juo dažniausiai mėgaujasi paplūdimyje.
Prancūziškas kriušonas su apelsinais
1 butelio baltojo sauso vyno
60 ml brendžio arba konjako
2 šaukštai cukraus
2 apelsinų
Apelsinus nulupkite, išskirstykite skiltelėmis ir jas supjaustykite į keletą dalių. Apelsinų gabaliukus užpilkite cukrumi ir palikite 20-30 min. Į ąsotėlį supilkite vyną, stipresnį alkoholį, cukruotus apelsinų gabaliukus ir keletą valandų pašaldykite šaldytuve. Tiekiant į ąsotėlį galite priberti ledo kubelių.
Baltojo vyno kokteilis „Spritzer“
100 ml aromatingo baltojo vyno
30 ml gazuoto vandens
Apelsino ar citrinos žievelės juostelės (papuošimui)
Vyną labai gerai atšaldykite. Į taurę pridėkite ledukų, supilkite šaltą vyną, tuomet įpilkite šlakelį gazuoto vandens. Gėrimą papuoškite įmesdami labai plonai nupjautos apelsino ar citrinos žievelės juostelę.
Čilietiška sangrija „Borgoña“
1 butelio baltojo vyno
Saujos braškių
1 šaukšto cukraus
Braškes nuplaukite, pašalinkite kotelius, supjaustykite riekelėmis ir sumaišykite su cukrumi. Palikite apie 20-30 min. Į taures dėkite po šauktą su cukrumi sumaišytų braškių, užpilkite atšaldytu baltuoju vynu. Papildomai galite įdėti vieną ar porą ledukų.
Šis gėrimas gali būti ruošiamas ir su raudonuoju vynu.
Valensijos vanduo
1 butelis baltojo arba rausvojo putojančio vyno
50 ml degtinės
50 ml džino
200 ml apelsinų sulčių
Truputis cukraus
Sumaišykite vyną, degtinę, džiną ir apelsinų sultis, pagal skonį pridėkite cukraus ir dar kartą gerai permaišykite. Kokteilį kelias valandas pašaldykite šaldytuve.