Sėlenos gali būti itin naudingos žmonėms, kuriuos vargina aukštas cholesterolis ar didelis antsvoris, cukrinis diabetas.
Kadangi sėlenose gausu E, B ir A vitaminų, todėl jos lengvai sureguliuoja organizmo procesus.
Sėlenos – puiki priemonė nuo vidurių užkietėjimo ir reto tuštinimosi. Jos taip pat malšina ir alkio jausmą.
Tiesa, patartina jų vartoti per dieną visai ne daug – vos du šaukštus. Kitaip sutrikdysite savo organizmo įprastą veiklą.
Sėlenų duonai reikės:
3 kiaušinių,stiklinės mėgstamų sėlenų, 2 šaukštų kukurūzų miltų, pusės šaukštelio kepimo miltų, pusės indelio lieso jogurto, žiūpsnelio druskos.
Gaminimas:
1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trinių ir gerai išplakite,
2. Kitame inde gerai išmaišykite trynius,
3. Visus produktus sumaišykite ir tešlą palaikykite valandą laiko šaldytuve,
4. Išklokite skardą kepimo popieriumi ir kepkite apie 10 – 15 minučių, kol duona paruduos.