Vokietijos „Fulde“ prekybos tinklas nusprendė atlikti eksperimentą, kurio metu klasikine muzika siekiama pagerinti dešrų skonio savybes.
Šio prekybos tinklo savininkas Volfgangas Gutberletas mano, kad tokia muzika, skirtingai nei techno ar rokas, daro teigiamą įtaką dešrų skoniui.
Tokiam dešrų „apdirbimui“ savininkas pasamdė 4 muzikantus, kurie ateina į mėsos fabriką sekmadieniais, vieną-du kartus per mėnesį.
Tiksliai laikydamiesi higienos normų, muzikantai groja Bacho, Bethoveno, Glinkos kūrinius gana keistiems klausytojams - skirtingų rūšių dešroms.
Panašūs eksperimentai jau buvo atlikti kitose Europos šalyse ir JAV, tačiau mokslinių įrodymų, kad klasikinė muzika teigiamai veiktų maisto produktų skonį, nerasta. Nors jau žinoma, kad skambant klasikinei muzikai karvės duoda daugiau pieno, nes jos skambėjimo metu išsiskiria didesnis hormono prolaktino kiekis.
Šaltinis: „Cookingnews“