Šalyje vykstant valdžios terorui prieš užsieniečių maistą, sobesednik.ru nusprendė pasižiūrėti, kuo Kremliaus virtuvė lepina Rusijos lyderį. Šiuo metu internete plačiai aptariamas vieno iš darbo dienos pietų prezidento rezidencijoje Novo-Ogariove meniu. Visuotino aptarimo objektu jis tapo, kai „Anonymous international“ paviešino Kremliaus virėjo Jevgenijaus Prigožino elektroninio pašto laiškų turinį: antienos kepenėlės su juodųjų serbentų padažu, koldūnai su krabų mėsa, salotos su žąsų kepenėlėmis ir figomis, karališkasis langustinas ir pan.
Tokie kulinarijos šedeverai už biudžeto lėšas – išskirtiniai atvejai ar kasdienybė?
Sobesednik.ru įdėmiai ištyrė paviešintus įrašus ir nusprendė, kad greičiau teks rinktis pastarąjį variantą. Ką dar pateikia prezidentui ant stalo (na, be juodųjų ikrų): krabų žnyplių mėsos salotos, vištienos filė koldūnai, sterlės filė ir panašiai. Iš gėrimų – elitiniai gėrimai po 60 tūkst. rublių (835 eurai) už butelį.
Rusijos prezidento administracijos vadovo Sergejaus Ivanovo gimtadieniui, kuriame lankėsi ir šalies prezidentas, buvo dar egzotiškesnis. Pietų stalui buvo patiektas „assorti ant karšto akmens“ (buvo galima paragauti Somalio stručio, krokodilo, ryklio ir piranijos mėsos), jų skonį pagardino Bri sūris su juodaisiais triufeliais, o užsigėrė svečiai viską išskirtiniu 1890-ųjų portveinu. Jeigu tai ir fermerių produkcija, aiškina „Sobesednik“, tai tikrai ne vietinių. Tinklalapis, kuriame paviešinta virėjo el. pašto informacija Rusijoje yra užblokuotas ir neprieinamas: o jeigu netyčia liaudis sužinos, kuo pusbadžiu gyvenančioje šalyje, kurioje naikinami produktai, lepinasi šalies vadovai.