Skanūs vištienos suktinukai pietums.
Ingredientai:
Vištienos filė 140g.
Įdaras:
- Skrudinta duona su česnakais (25g),
- Fermentinis sūris (25g),
- Vienas žalias šparagas (15g),
- Druska, pipirai 2g,
- Risoto ryžiai 50g,
- Žali žirneliai 40g,
- Vištienos sultinys 100g,
- Saulėgrąžų aliejus 20g,
- Morkos 20g,
- Saliero stiebai 15g,
- Cukinija 15g,
- Natūralus jautienos sultinys 40g,
- Įvairūs grybai 30g.
Paruošimas:
Vištienos filė lengvai išmušame, pabarstome druska ir pipirais. Smulkiai supjaustytą ir paskrudintą duoną, kartu su česnakais, tarkuotu fermentiniu sūriu ir žalią šparago stiebą dedame ant vištienos kepsniuko. Susukame į suktinuką ir apvyniojame karščiui atsparia maistine plėvele, užrišame iš abiejų galų ir dedame į verdantį, šiek tiek pasūdytą, vandenį. Verdame apie 15min.
Tuo tarpu, „Rissoto“ ryžius skrudiname puode su aliejumi. Iš lėto pilame vištienos sultinį ir švelniai maišome ant silpnesnės ugnies. Vis įpilame karšto sultinio kol ryžiai pakankamai išbrinksta. Į išbrinkusius ryžius supilame žaliuosius žirnelius ir išmaišome.
Morką, cukiniją ir saliero stiebą skustuko pagalba susmulkiname plonais griežinėliais, pagardiname alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais.
Gilesnėje įkaitintoje keptuvėje, aliejuje su truputėliu sviesto, apkepame šviežius ar šaldytus miško grybus. Įdedame natūralaus jautienos sultinio drebučių ir kaitiname turinį kol padažas tampa vienspalvis (sodriai rudas).
Po 15 min. išimame suktinuką ir išvynioję lengvai apkepame keptuvėje. Perpjauname įstrižai pusiau ir komponuojame į turimą lėkštę.
Į lėkštę, gretą vištienos suktinuko, sudedame „rissoto“ ryžius ir salotas. Patiekalą paskaniname sultinio ir grybų padažu, lėkštę papuošiame žalumynais.
Skanaus!
Idėja: Restoranas „Sonnets“