400 gramų vištienos filė
50 gramų batono
1 kiaušinio
150 ml grietinėlės
1 šaukštelis maltų kmynų
druskos
250 gramų jogurto
1 agurko
krapų
aliejaus
2 skiltelių česnako
Paruošimas:
Agurką ir sutarkuoti su stambia tarka, susmulkinti krapus.
Su šakute suplakti jogurtą, sudėti agurkus su krapais, smulkintą česnaką, pasūdyti. Vištieną sumalti.
Batono minkštimą užpilti grietinėle, palaikyti 10 min, nuspausti ir sudėti į faršą. Dar į faršą įmušti kiaušinio trynį, sudėti druską, kmynus ir išmaišyti. Įpilti truputį vandens, išmaišyti. Galima įdėti smulkintų žalumynų.
Suformuoti kotletukus ir apkepti įkaitintame aliejuje. Tada sudėti kotletus į išteptą aliejumi kepimo indą ir pašauti į 200 laipsnių orkaitę 10 min. Kotletukus patiekti su virtomis ar keptomis bulvėmis ir jogurtiniu-agurkiniu padažu. Skanaus!