• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiomis dienomis vėlyvuosius pusryčius galima rasti beveik kiekviename restorane. Dažnas tokio meto patiekalas – virtas kiaušinis be lukšto. Tačiau tokius kiaušinius lengvai galite pasigaminti ir patys namuose, o viena gudrybė, sutrumpins šį procesą vos iki 5 minučių. 

27

Šiomis dienomis vėlyvuosius pusryčius galima rasti beveik kiekviename restorane. Dažnas tokio meto patiekalas – virtas kiaušinis be lukšto. Tačiau tokius kiaušinius lengvai galite pasigaminti ir patys namuose, o viena gudrybė, sutrumpins šį procesą vos iki 5 minučių. 

REKLAMA

Ruošiant šiuos be lukšto virtus kiaušinius, jums ypatingai pagelbės virtuvėje esantis ne kas kitas, o kiaurasamtis.

Reikės:

kiaušinių (tiek, kiek jų norėsite pusryčiams),

mėgstamos bandelės ar duonos,

papildomų priedų pagal skonį: tiks įvairios daržovės, rūkyta lašiša ar kumpis

kiaurasamčio

Gaminimas:

1.Paimkite vidutinio dydžio puodą, pripildykite jį vandens ir užvirkite,

2.Kol vanduo užvirs, ant dubens uždėkite kiaurasamtį ir įmuškite į jį kiaušinį. Tokiu būdu atsiskirs kiaušinio baltymo dalis, kuri yra nereikalinga,

3.Kai vanduo užvirs, atsargiai iš kiaurasamčio įleiskite kiaušinį į vandenį. Pakartokite procesą su likusiu kiaušiniu.

REKLAMA
REKLAMA

4.Virkite kiaušinius apie 2 – 3 minutes. 

5.Kiaušiniams išvirus, atsargiai su šaukštu juos ištraukite iš vandens ir nusausinkite. 

6.Uždėkite kiaušinius ant duonos ar mėgstamos bandelės, pagardinkite mėgstamomis daržovėmis ar rūkyta lašiša, kumpiu. 

Štai ir tobuli savaitgalio pusryčiai!

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų