Festivalyje beveik visi mėsainiai viršijo 10 eurų kainą, o gurmanai už „burgerį“ su aštuonkoju sumokėdavo net 19 eurų.
Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
Vilniaus Tymo turguje buvo pilna žmonių, kurie yra pasiruošę paragauti įvairiausių burgerių. O vykstančiame mėsainių festivalyje įvairovė tikrai stebino.
Štai mėsainio, prie kurio pridedamos indoneziškos salotos su kokosų griežinėliais bei gruzdintos bulvių košės gabalėliu, kaina – 10 eurų.
Tačiau ar teko girdėti apie mėsainius, bet be mėsos, o su ledais? Tokio deserto gamybos procesas vyksta taip: ledai uždedami ant bandelės ir pasirenkamas norimas priedas.
Ir po pusės minutės pagaminamas kosmoso lėkštės formos ledų sumuštinis. O prakandus – saldūs vaniliniai ledai ištirpę tarp bandelių.
Už bulvytes moka atskirai
Tačiau nederėtų užmiršti ir tradicinių bei visiems širdžiai artimų mėsainių.
„Aprūkom jautienos sprandinę, ją patroškinam sultinyje, vėdinam barbekiu padažiuką ir va, dedam ant kopūstėlių, salotų ir tiesiog viskas tirpsta, viskas susimaišo burnoj ir tiesiog mua, tiesiog fantastika“, – pasakoja „Ramo dūmo“ vadovas Ramūnas Golcas.
Žmonės pasakoja, kokius mėsainius užsisakė ir kiek už juos sumokėjo:
„Nusipirkau burgerį su aštuonkoju, va matosi pora čiuptuvų išlindusių. Šitas burgeris – 19 eurų.“
„Šiaip skundėmės, bambėjom truputėlį tarpusavy, sakėm, kad daug kainuoja ir dar bulvyčių neduoda Matėm 13, 14 už burgerį ir dar už bulvytes prašo 4 eurų.“
„Būdavo gal iki 10, kažkas tokio, tai man taip okey, bet virš 10 – jau too much.“
Tampa tradiciniu patiekalu
Vieni gamintojai tikina, kad jų mėsainiai nebrango, tačiau kiti prisipažįsta, kad kainą nusprendė pakelti:
„Kadangi dirbame ne vietoje, ne mūsų taške, kur esame, tai mes šiek tiek kainą pakėlėm. Nu, keliais euriukais.“
„Visos tos pačios kainos, kaip yra pas mus parduotuvėje, festivalyje, ar pas mus restorane, tai nekėlėme jokių kainų.“
Pasak organizatorių, šiais metais iš viso susirinko 21 skirtingas mėsainių gamintojas. Organizatoriai pabrėžia, jog šie sumuštiniai Lietuvoje jau tampa tradiciniu patiekalu, vejasi ir cepelinus, ir kebabus bei šaltibarščius.
„Pats burgeris Lietuvoje, na, sakyčiau, taip, yra populiarus, kadangi tai rodo, kad kiekvienoje kavinėje, tikriausiai, gali rasti – kur yra šaltibarščiai, dažniausiai bus ir burgeris“, – teigia „Burger fest“ festivalio organizatorius Karolis Bakutis.
Organizatoriai sako, kad mėsainių festivalio tikslas – skatinti žmones būti kartu, pasimėgauti šiltais orais bei skaniais įvairių rūšių sumuštiniais. O valgytojai mano, kad tai ir puiki proga „burgerininkams“ papildomai uždirbti.
Daugiau apie tai sužinokite vaizdo reportaže, esančiame straipsnio viršuje.