Lietuvos rekordų knygoje užfiksuotas naujas rekordas – Vilniaus bare „Shooters“ pagamintas didžiausias Lietuvoje, 8,06 litrų talpos kokteilis „Le grandeur".
Kokteilis suplaktas iš 360 g penkių rūšių romo, 100 g trijų rūšių likerio, 1,5 litro šampano, 400 g mango, 300 g apelsinų, 300 g ananasų sulčių bei 100 g įvairių sirupų. Gėrimas pagardintas braškėmis, arbūzais, melionais ir mango vaisiais. Jo atšaldymui sunaudota net 3,5 kg ledo.
Anot „Shooters“ direktoriaus ir vyriausiojo barmeno Aisčio Kiškūno, kokteilio ruošimo procesą stebėjo visi baro lankytojai.
„Labiausiai visi džiaugėsi, kai supylėm suplaktą kokteilį iki pat taurės kraštų ir puošėm jį vaisiais bei daugybe šviečiančių lazdelių“ – pasakojo A. Kiškūnas.
Pasak jo, baro lankytojai ne tik stebėjo gėrimo gamybos procesą, bet ir aktyviai dalyvavo paskelbtame aukcione. Pradinė gėrimo kaina buvo 700 Lt, o laimėtojas už jį paklojo 1300 Lt. Įvardinti aukcioną laimėjusio asmens – pastovaus baro lankytojo – direktorius nepanoro, tačiau patikino, kad gėrimo skoniu jis liko labai patenkintas.
„Įspūdingų matmenų taurėje patiektas gėrimas patiko ne tik jį nusipirkusiam, bet ir dar bent šešiems žmonėms, kurių pagalbos jam prireikė tuštinant taurę. Juk tiek litrų skysčio vienam išgerti vargu ar būtų pavykę“, - sakė A. Kiškūnas.
Šiuo metu didysis kokteilis yra įtrauktas į „Shooters“ meniu tarp daugiau nei 300 kitų kokteilių. Tiesa, kol kas daugiau norinčių jo paragauti neatsirado. „Klientai domisi, bet pamatę, kokio dydžio taurėje jis patiekiamas, nusprendžia palaukti ypatingesnės progos“, - pasakojo baro direktorius.
„Le grandeur“ kokteilis buvo sėkmingai įregistruotas agentūros „Factum“ rekordų knygoje.